Redacció •  Catalunya •  26/07/2021

Mena: “El senyor Casado no en tenia prou amb inventar-se màsters, i ara també s’inventa llengües”

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha reivindicat la unitat de la llengua catalana a les Balears i al País Valencià.

Mena: “El senyor Casado no en tenia prou amb inventar-se màsters, i ara també s’inventa llengües”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha volgut  enviar un missatge de suport a tots els treballadors i treballadores que estan donant-ho tot per acabar amb aquests incendis, així com a tota la població afectada. “És una situació no només preocupant, sinó trista, per tot el que es perd. Malauradament, estem davant d’un escenari que cada estiu va a més, perquè cada estiu els efectes devastadors del canvi climàtic es fan sentir amb més força” ha començat el portaveu en la seva intervenció. També ha afegit que s’està seguint de prop el pla de treball de la Conselleria en els incendis que afecten la Conca de Barberà i l’Anoia, l’Empordà i Santa Coloma de Queralt, i que caldrà una reflexió profunda per evitar les imatges que ens turmenten cada estiu.

En un segon lloc, Joan Mena ha volgut contestar a Pablo Casado i les seves declaracions fetes aquest cap de setmana: “sembla que el senyor Casado no en tenia prou amb inventar-se màsters, i ara també s’inventa llengües” ha afirmat Mena. En aquest mateix sentit, ha volgut recalcar que la gravetat de les paraules no són per ignorància. “El seu és un projecte recentralitzador que implica trencar la unitat científica de la llengua catalana i per minoritzar-la allà on es parla. I tot això, té un objectiu molt concret, que és reduir-la a simple folklore regional” ha assenyalat.

Així mateix, ha recalcat que no deixa de ser  curiós que Casado vulgui ser president del Govern d’Espanya, però a la mateixa vegada segueixi odiant la pluralitat que vol governar, “de fet, no s’ha ni llegit l’Estatut de les Illes Balears que en el seu article 4.1. diu: La llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, tindrà, el caràcter d’idioma oficial», ha dit Mena, i ha afegit “per això des d’aquí li diem ben clar: Espanya és un país plural, amb una riquesa increïble de llengües i cultures. I per molt que li pesi, els catalans seguirem compartint llengua i cultura amb els ciutadans de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera així com amb els del País Valencià. Perquè són molts els que han volgut trencar la unitat de la nostra llengua i mai ho han aconseguit, no ho aconseguirà ara el líder de la pitjor oposició de la història”.


Pablo Casado /