Redacció •  Catalunya •  22/06/2021

Asens: “Els indults no són un signe de debilitat sinó de fortalesa”

El president d’Unidas Podemos-En Comú Podem-Galicia en Común celebra els indults als presos del procés reivindicant que “la política sense empatia només és venjança i confrontació”.

Asens: “Els indults no són un signe de debilitat sinó de fortalesa”

El president d’Unidas Podemos-En Comú Podem-Galicia en Común, Jaume Asens, ha celebrat aquest dimarts l’aprovació dels indults als nou presos del procés assenyalant que avui és un dia important “per als presos i les seves famílies, per a Catalunya i per al conjunt de l’Estat”. El diputat d’En Comú Podem ha afirmat que els indults “no són la solució al conflicte català però sí un primer pas imprescindible”.

Jaume Asens ha recordat que la llibertat dels dirigents independentistes era un escenari que tothom veia com a impensable fa només dos anys. Durant aquest temps, ha recordat, En Comú Podem ha estat treballant pels indults i per la reforma del Codi Penal “en solitari i sense suports d’altres partits”.

Avui, l’anomenada via Asens és una realitat que, a més, compta ja amb el suport del Congrés dels Diputats i del Consell d’Europa. “Per això aquests són els indults amb més legitimitat democràtica de la història dels indults”, ha aseverat el diputat.

Asens ha reivindicat que els indults “no són un signe de debilitat sinó de fortalesa” i ha recordat que “la política sense empatia només és venjança i confrontació”. Després d’agraïr als presos del procés que “no hagin sucumbit a l’odi i a la recança”, el president del Grup Confederal ha reconegut que “els indults arriben molt després del que ens agradaria”.

Per això s’ha compromès a continuar treballant perquè la reforma del delicte de sedició arribi al més aviat possible”. “És el pas necessari per a posar fi a la judicialización però sobretot perquè ningú més torni a viure per una situació similar”, ha conclòs.


indultos /