Redacció •  Catalunya •  09/06/2021

Aina Vidal: “Casado pretén tapar la seva corrupció amb els indults”

La portaveu d’En Comú Podem afirma que “els indults no són una cessió a ningú, sinó el primer pas per a un nou pacte territorial”.

Aina Vidal: “Casado pretén tapar la seva corrupció amb els indults”

La portaveu d’En Comú Podem, Aina Vidal, ha acusat aquest dimarts a Pablo Casado de “preferir pagar el cost de fotografiar-se amb Abascal a pagar el cost de la seva corrupció” després de conèixer-se que l’Audiència Nacional provarà la caixa B del PP i que la seva seu es va pagar amb diner negre. “Pablo Casado pretén tapar la seva corrupció amb els indults” acudint a una manifestació que suposarà “repetir l’error del trifachito de Colón”, ha afirmat Vidal.

La portaveu dels comuns al Congrés ha remarcat que “els indults no són una cessió a ningú, sinó que són el primer pas per a un nou pacte territorial”. Un pacte territorial, ha afegit, que passa per “un nou model de finançament caducat des de 2014, pel reconeixement que Espanya és un país plurinacional i, òbviament, també, per un acord a la Mesa de Diàleg que sigui votat pels catalans i catalanes”.

Vidal ha fet referència també al nou Pla de Garantia Juvenil que avui s’aprova al Consell de Ministres, una estratègia integral dotada de 4.000 milions d’euros per a agilitar l’atenció als joves i incorporar-los al mercat de treball. En aquest sentit, la portaveu ha assenyalat que és clau «entendre les polítiques actives d’ocupació com a part del deure de l’administració» i que per això «el Govern rellançarà les polítiques d’ocupació situant-se en el centre de la responsabilitat».

Sobre el debat i el malestar ciutadà provocat, legítimament, per la pujada de la factura de la llum, la portaveu d’En Comú Podem ha reivindicat la creació de “una empresa pública d’energia”. “El que proposem és oferir més competència per a abaratir els preus”, ha proposat Vidal després de recordar que el problema de la factura de la llum és que “tres empreses controlen el 80% del mercat”. Els comuns i els socialistes ja han implementat aquesta mesura a Barcelona, per la qual cosa Vidal ha afirmat que “el que funciona per als socialistes a Barcelona, també hauria de funcionar en el Govern d’Espanya”.

Mentrestant, Vidal ha afirmat que cal continuar fent “passos decidits per a baixar la factura de la llum” en la línia que va marcar la setmana passada el Consell de Ministres aprovant la fi dels beneficis caiguts del cel i la creació d’un fons per a la sostenibilitat del mercat elèctric.The content of your email goes here.


indultos /