Redacción •  Catalunya •  20/09/2021

Mena: “Que al govern prenguin nota: el no a l’ampliació no és una petició, és una advertència”

  • El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, s’ha fet eco del demolidor informe de la Inspecció de Treball a IQOXE, presentat recentment al jutjat, i on ECP actua com acusació particular.
Mena: “Que al govern prenguin nota: el no a l’ampliació no és una petició, és una advertència”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat  manifestant el rebuig frontal a les concentracions de nazis amb consignes LGTB-fòbiques com la que va tenir lloc al madrileny barri de Chueca, “no entenem com es poden autoritzar aquest tipus de manifestacions, encara que som conscients el dret preexistent de manifestació” i ha puntualitzat “haurien d’haver-se produït la identificació corresponent per part de les autoritats, cap als que emetien aquestes consignes, i de la mateixa manera d’actuar d’ofici davant els més que presumibles delictes d’odi.” En aquesta lògica, ha reflexionat sobre la necessitat d’unitat de les forces democràtiques per erradicar la xacra de la LGTB-fòbia davant d’una ultradreta que escalfa els violents des del Congrés i amb l’altaveu de certs mitjans de comunicació.

En segon lloc, Mena ha volgut celebrar l’èxit de les convocatòries d’ahir en contra de les ampliacions de l’aeroport, a Barcelona, a Madrid i a Palma. “Un èxit encara més valuós tenint en compte que, com hem conegut, AENA s’ha gastat gairebé 45 milions d’euros per promoure el projecte d’ampliació”, ha ironitzat el portaveu. Així, el portaveu de Catalunya en Comú  ha celebrat “la presència de més de 40 columnes provinents de tot el país. Per deixar clar que els negocis d’uns pocs no són els nostres camins de present i futur, i que les seves ampliacions no són la base per volar cap a una vida més digna” i ha afegit “això va de si s’està al costat de la gent o al costat dels inversos. Ara millorar rodalies beneficia als catalans, en canvi, ampliar l’aeroport només beneficia als inversors. Que al govern prenguin nota: el no a l’ampliació no és una petició, és una advertència,” ha afirmat el portaveu.

Per últim, també ha volgut  fer esment a la notícia que vam conèixer ahir referent al cas de l’explosió d’IQOXE que va tenir lloc el desembre de 2019, segons la qual ja s’ha presentat al jutjat l’informe de la Inspecció de Treball que conclou que la planta química d’IQOXE a Tarragona incomplia la normativa de riscos laborals en quatre matèries, entre elles la formació de treballadors en atmosferes explosives i la protecció dels empleats. A més la planta funcionava sense un pla de prevenció de riscos laborals aprovat. “L’informe de la Inspecció és demolidor pel que fa als riscos per als treballadors de la planta, i és una informació gravíssima atès que van morir 3 persones a causa d’una explosió que es podria haver evitat” ha afirmat de manera contundent Mena i ha recordat que En Comú Podem segueix sent acusació popular en aquesta causa judicial i ha conclòs la intervenció apuntant que  “no pararem fins que es faci verdadera justícia amb aquest cas”.


extrema derecha /  LGTBI /