Redacció •  Catalunya •  20/01/2023

Esquerra Republicana, Junts i la CUP proposen una setantena de compareixents a la comissió d’investigació de Pegasus al Parlament

Els grups parlamentaris d’Esquerra Republicana, Junts i la CUP-NCG han registrat conjuntament una setantena de compareixents per incloure al pla de treball de la comissió d’investigació sobre Pegasus al Parlament, que es votarà aquest divendres.

Esquerra Republicana, Junts i la CUP proposen una setantena de compareixents a la comissió d’investigació de Pegasus al Parlament

Els tres grups parlamentaris han acordat una llista per fer venir al Parlament responsables polítics i representants de les empreses proveïdores; de la magistratura, d’institucions internacionals; de cossos policials; i experts en drets humans, advocats i periodistes; i experts especialitzats en seguretat, per avaluar el cas d’espionatge contra una seixantena de dirigents polítics, periodistes i persones de l’òrbita independentista. Un cas conegut com a CatalanGate.

Entre aquesta setantena de noms, destaquen el president del govern espanyol, Pedro Sánchez; els ministres Margarita Robles, Fernando Grande-Marlaska, Nadia Calviño i Yolanda Díaz; Enric Millo, Teresa Cunillera i Maria Eugènia Gay; Mariano Rajoy i Soraya Saenz de Santamaría, Pablo Iglesias i Carmen Calvo, com a responsables polítics espanyols. També responsables del CNI com ara Félix Sans Roldan i Esperanza Casteleiro.

També proposen sentir com ho valoren el comissari de Justícia de la Comissió Europea, Didier Reynders; i membres del comitè Pegasus del Parlament Europeu, entre els quals hi ha qui va ser president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ara eurodiputat, i l’eurodiputada Diana Riba.

Edward Snowden, l’analista que va filtrar dades de la NSA nord-americana; professionals vinculats a CitizenLab i responsables de les empreses NSO Group i Saito Tech també són alguns dels noms que apareixen a la proposta de pla de treball dels tres grups independentistes per a investigar Pegasus al Parlament.

Esquerra Republicana, Junts i la CUP també volen fer preguntes al Parlament al fiscal general de l’estat espanyol, a responsables de la comissaria general d’informació tant dels Mossos com de la policia espanyola i la Guàrdia Civil. I als advocats dels afectats per Pegasus, Gonzalo Boye, Andreu Van den Eynde i Benet Salellas.

Documentació relacionada


Pegasus /