Redacció •  Catalunya •  11/05/2022

Aragonès, al govern espanyol: «Sense transparència, assumir responsabilitats i garanties de no-repetició, ningú pot donar la crisi de Pegasus per resolta»

El president adverteix que les condicions d’Esquerra són «lluny d’acomplir-se».

Aragonès, al govern espanyol: «Sense transparència, assumir responsabilitats i garanties de no-repetició, ningú pot donar la crisi de Pegasus per resolta»

«M’agradaria deixar una cosa molt clara: s’equivoca qui es pensi que amb el cessament de la directora del CNI s’acaba la depuració de responsabilitats, la necessària transparència que encara no hem trobat i s’aconsegueixen garanties de no repetició«.

Són paraules del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la sessió de control del Parlament aquest dimecres. Aragonès, que també és coordinador nacional dels republicans, ha fixat les condicions que Esquerra Republicana ha posat sobre la taula. «I que són lluny d’acomplir-se«. Per això, ha advertit: «Sense transparència, assumir responsabilitats i garanties de no-repetició, ningú pot donar la crisi de Pegasus per matisada ni per resolta».

Esquerra exigeix doncs aquests tres elements:

  • Transparència. Perquè la comissió de secrets oficials del Congrés dels Diputats no ha aportat informació. Només filtracions. «Exigim que es desclassifiquin les resolucions del magistrat que van fer per espiar-nos a uns quants, i també a la resta», ha apuntat Aragonès. «Parlen de 18, però n’hi ha molts més, més d’una seixantena; no hi ha hagut respostes en aquest àmbit», ha insistit.
  • Assumpció de responsabilitats polítiques. «Hem de saber qui estava al cas, qui ho havia ordenat, i qui ha permès l’espionatge i que se’n derivin responsabilitats», ha dit.
  • garantia de no- repetició. «Si per defensar el dret a l’autodeterminació i l’amnistia en un procés de diàleg, alguns érem una amenaça el 2019 [quan van ser espiats per Pegasus]; avui que encara defensem el mateix –independència, autodeterminació i amnistia- vol dir que ara, segons la seva tesi, continuem sent una amenaça per aquesta Espanya que s’han construït, i que mereixem continuar tenint vulnerada la nostra intimitat», ha conclòs Aragonès al Parlament.

Pegasus /