Redacció •  Catalunya •  19/11/2021

El 25 de Novembre el Moviment Feminista convoca una manifestació per denunciar les violències masclistes i la justícia patriarcal

  • Novembre Feminista, col·lectiu adreçat a Ca la Dona, convoca el 25 de novembre a les 18’30h, una manifestació feminista a Barcelona, Passeig de Gràcia amb Diagonal capçalera a Passeig de Gràcia amb
    Provença, en el marc del Dia Contra les Violències Masclistes.
  • Les dades que coneixem sobre les violències masclistes posen en evidencia que estem parlant d’un tema estructural. 64% de les dones més grans de 16 anys han patit algun episodi de violència al llarg de la seva vida i unes 23.000 dones a l’any han viscut un procés d’assetjament sexual a la feina.
  • De mitjana a Catalunya es denuncien 3 agressions sexuals al dia i això és aproximadament el 10% de les agressions sexuals.
El 25 de Novembre el Moviment Feminista convoca una manifestació per denunciar les violències masclistes i la justícia patriarcal

Novembre Feminista, col·lectiu de Ca la Dona, amb el suport d’altres col·lectius feministes, organitzaran el 25 de novembre una manifestació per denunciar la justícia patriarcal i dir prou a les violències masclistes. Els col·lectius feministes, LGTBQI i ciutadania en general, estan convidats a omplir els carrers per denunciar les mancances del sistema jurídic des d’una perspectiva feminista.

Segons la Macroenquesta de violències envers les dones de l’any 2019, de la Delegació del Govern contra la violència de gènere, gairebé un 60% de les dones de més de 16 anys han patit violències (físiques, psicològiques, econòmiques i sexuals -assetjaments, abusos i agressions-) pel fet de ser dones. Segons les organitzadores, “aquest embat neoliberal s’acompanya, més o menys explícitament, d’un relat que culpabilitza i responsabilitza les víctimes i supervivents, desdibuixant les veritables arrels del masclisme, el racisme, la xenofòbia i de tots aquells sistemes d’opressió que afavoreixen els privilegis d’uns quants, els de sempre, i que perpètua les desigualtats socials”. El moviment feminista explica com durant 2021 s’han reforçat els missatges misògins, racistes i LGTBI- fòbics, partits polítics que instrumentalitzen el feminisme per oportunisme polític i com s’ha intensificat la violència sobre les dones migrades.

Denunciem les violències institucionals exercides per les administracions públiques que no assumeixen les seves competències en la prevenció, acompanyament i reparació i així ens trobem amb situacions de manca de recursos, revictimització, falta de coordinació entre les administracions implicades.

La manifestació, s’iniciarà a Passeig de Gràcia amb Diagonal i transcorrerà pel Passeig de Gràcia fins a la Plaça Catalunya on es realitzarà la lectura del manifest i altres actuacions.

Remarquem la importància d’apostar per polítiques públiques que posin la vida al centre construint xarxes de suport i solidaritat des del feminisme i l’antiracisme per anar a l’arrel de les desigualtats i desemmascarar els discursos que transmet la cultura patriarcal i tota la seva violència estructural.

Links:
——
[1] https://twitter.com/FemiNovembre
[2] https://t.me/vivesirebels
[3] https://www.instagram.com/novembrefeminista/
[4] https://www.facebook.com/Novembre-Feminista-403692793160693/


feminismo /