Redacció •  Catalunya •  19/07/2022

Vilalta reivindica la “seriositat, rigor i feina diària” d’Esquerra Republicana per ser “útils” i avançar en la resolució del conflicte

La secretària general adjunta i portaveu posa en valor les polítiques transformadores del Govern Aragonès i l’aposta per “la via política i democràtica» de la negociació.

Vilalta reivindica la “seriositat, rigor i feina diària” d’Esquerra Republicana per ser “útils” i avançar en la resolució del conflicte

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha reivindicat aquest dilluns la feina del Govern que lidera Pere Aragonès en tirar endavant polítiques transformadores “al servei de la gent d’aquest país”. Enfront aquells que es queden en les “proclames autocomplaents, crítiques buides i sense propostes”, ha reclamat que cal “sortir de la zona de confort” i “ser útils per la gent i pel país per avançar”. En aquest sentit, ha reivinidcat la “seriositat, rigor i feina diària” dels republicans.

“Enmig de la repressió política, refermem la nostra aposta concreta i transparent pel diàleg, per la via política i democràtica de la resolució del conflicte, per la negociació”, ha afirmat Vilalta, que ha criticat “aquells que es dediquen més a menystenir i atacar l’espai de negociació que a contribuir i aportar-hi propostes”. En aquest sentit, sobre les conclusions del congrés de Junts celebrat aquest cap de setmana s’ha preguntat “quin és aquest ‘passem a l’acció’”. “Hem escoltat moltes proclames, però no la concreció. Constatem que no hi ha alternativa a allò que estem proposant per portar el país a la llibertat”, ha dit.

“Aquesta voluntat de ser útils i de fer que les coses passin és la mateixa que demostrem cada dia des del Govern”, ha afegit. En aquesta línia, ha enumerat algunes de les polítiques concretes de l’Exeuctiu presidit per Pere Aragonès anunciades els darrers dies: la creació de 52 escoles bressol rurals el proper curs, la inversió més gran de la història en la Formació Professional ocupacional, les compensacions amb 40 milions d’euros als productores de fruita dolça i ametller afectats per les gelades de l’abril, o els 91 milions d’euros per polítiques d’igualtat i feministes al món local. “És així com s’és útil i com se serveix a la gent”, ha conclòs.

Preocupació pels incendis al Bages

Vilalta ha tansmès el reconeixement i l’agraiment de la formació a la tasca dels cossos d’emergència, bombers, protecció civil, agents rurals, mossos, Creu Roja, pagesos i els veïns i veïnes afectades pels greus incendis que afecten la comarca del Bages, i ha fet una crida a seguir les recomanacions i mesures de prevenció que ha implantat el Govern. La portaveu republicana ha advertit que la situació de sequera, les temperatures extremes i l’elevat risc d’incendis “és una mostra més d’una situació d’emergència climàtica”. “Hem de treballar per mitigar-ne els efectes i perquè aquestes situacions límit es produeixin el mínim possible. Cal actuar ara”, ha sentenciat.


ERC /