Redacció •  Catalunya •  19/04/2024

Acord per a la reindustrialització de l’antiga NISSAN gràcies a la lluita sindical

L’empresa xinesa Chery i el rellançament d’ EBRO incien el procés de reindustrialització de l’antiga Nissan gràcies a l’acord arrancat pels sindicats, durant la vaga contra l’ERO.

Acord per a la reindustrialització de l’antiga NISSAN gràcies a la lluita sindical

Amb aquest nou acord signat per la reindustrialització de la planta, CGT espera completar el procés de recol•locació de 1.250 treballadores que es va pactar l’agost de de 2021. Segons aquest pacte, arrencat pels sindicats gràcies a la lluita de les treballadores de Nissan i a la vaga de 95 dies que van dur a terme, a multinacional no podia vendre els actius de la fàbrica, és a dir, la maquinària i la infraestructura, llevat que fos venuda a una empresa que es comprometés a contractar a tots els treballadors que van perdre el seu lloc de feina.

Cal destacar que aquesta lluita tenaç, unitària i compromesa amb la defensa de la plantilla és la que ha fet possible que Nissan no tanqués i marxés sense conseqüències després d’haver rebut milions d’euros de subvencions públiques.

Actualment hi ha 99 persones treballant a Silence, 730 a les instal·lacions de l’antiga Nissan a partit d’ara Ebro Factory. S’espera que durant el proper any es finalitzarà el procés de contractació fins a arribar a les 1250 pactades.

Amb aquesta operació, Chery consolida la seva implantació a Europa, un gegant mundial de l’automoció amb més de 80.000 treballadors, que opera en 80 països i que, només l’any passat, va fabricar 1.900.000 automòbils. Actualment és el màxim exportador de vehicles xinès.

Aquesta empresa anuncia ara que a finals d’any reiniciaran la producció a la fàbrica de Zona Franca, contractant 2500 treballadors per arribar a fabricar 150 mil vehicles al 2029. Aquest projecte que compta amb 400 mil milions d’euros d’inversió dels quals, es desconeix pel moment, si hi ha una part d’inversió pública i si aquesta estarà subjecte a algun tipus d’acord per mantenir la producció i la contractació de les treballadores en un futur a mitjà termini.


CGT Catalunya /