Redacción •  Catalunya •  15/02/2021

Aragonès: «Catalunya inicia una nova etapa; tenim una força immensa per aconseguir l’amnistia i l’autodeterminació»

El dirigent dels republicans fa un pas endavant per presentar-se a la investidura i emplaça a construir un govern ampli després dels resultats «inapel·lables» de l’independentisme al Parlament

Aragonès: «Catalunya inicia una nova etapa; tenim una força immensa per aconseguir l’amnistia i l’autodeterminació»

El candidat d’Esquerra Republicana a la presidència, Pere Aragonès, ha assegurat que a partir d’aquest diumenge s’obre una nova etapa sota el lideratge dels republicans per fer possible l’amnistia i l’autodeterminació, i per reconstruir el país des de l’esquerra. Així ho ha assegurat en comparèixer després de conèixer els resultats electorals d’aquest diumenge, 14 de febrer, que, amb 33 escons al Parlament, situen Esquerra amb opcions de tornar a la Presidència 80 anys després.

«Quan Catalunya la lidera Esquerra Republicana, aquest país avança. Per això, des d’ara mateix, treballaré per posar d’acord totes les forces independentistes i totes les forces sobiranistes, compromeses amb el dret a l’autodeterminació, de l’amnistia, compromeses amb la llibertat dels presos i les preses i el retorn dels exiliats i les exiliades, compromeses amb l’amnistia, per aconseguir el seu suport a la meva investidura com a president de la Generalitat de Catalunya«, ha anunciat Aragonès.

El cap de llista d’Esquerra ha afirmat que Catalunya ha fet història perquè l’independentisme ha superat el 50% dels vots. «El resultat és inapel·lable; al nou Parlament hi ha una clara majoria de diputats i diputades independentistes«, ha afirmat el cap de llista dels republicans.

Aragonès ha insistit en la necessitat d’un govern de front ampli liderat per Esquerra Republicana, com ha defensat durant tota la campanya. Un govern de lluites compartides, ha afegit, que buscarà la seva fortalesa en els grans consensos que tenim com a país, especialment després de la «mala notícia» de l’entrada de l’extrema dreta al Parlament. «Emplaço totes les forces progressistes favorables a l’amnistia i l’autodeterminació a sumar-se a la via àmplia, que facin un pas endavant i que construïm conjuntament les bases d’un acord programàtic a través del qual ens impliquem directament en el govern del país», ha conclòs Aragonès, després de rebre el suport de més de 600.000 persones.

El president d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha assegurat que 80 anys després, Esquerra Republicana tornarà a tenir la presidència de la Generalitat. «Posem fi al període llarguíssim en què vam ser expulsats de les institucions», ha assegurat Junqueras. El líder dels republicans ha assenyalat, també, que l’independentisme ha superat el 50% dels vots.

«És un missatge molt clar per a la societat catalana al conjunt del món: Catalunya torna a fer veure que vol autodeterminació i amnistia«, ha assegurat Junqueras. I Esquerra Republicana està convençuda de culminar el procés, ha seguit. Per això Junqueras ha allargat la mà a la resta de formacions per arribar a grans consensos al favor de l’autodeterminació, l’amnistia i al voltant de la República catalana.

Junqueras, que ha agraït a les persones que han optat per Esquerra per «restaurar un dèficit de país» a les urnes, i també s’ha adreçat als ciutadans que no han optat per la papereta dels republicans. «Sempre trobaran en nosaltres un partit disposat a escoltar. Quan Esquerra lidera i presideix el país, el país avança sobre grans consensos», ha afirmat.

La número 2 de la llista, Laura Vilagrà, ha celebrat que l’independentisme hagi superat el 155 amb 82 escons i que el procés sobiranista «basculi cap a l’esquerra».


Elecciones catalanas /