Redacción •  Catalunya •  13/09/2021

Mena: “Pere Aragonès només ha de negociar el no a l’aeroport i més inversions a rodalies”

  • El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha comunicat que Yolanda Díaz anirà a la Mesa de diàleg amb els cinc eixos i propostes que va presentar Jèssica Albiach el passat 8 de setembre.
Mena: “Pere Aragonès només ha de negociar el no a l’aeroport i més inversions a rodalies”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat celebrant la paralització de l’ampliació de l’aeroport, coneguda la setmana passada, però ha volgut fer èmfasi en les últimes informacions conegudes i la necessitat d’explicacions del president de la Generalitat.

“En primer lloc, hem conegut que la Generalitat coneixia ja des del passat 8 de juliol, que l’ampliació de l’aeroport afectaria la Ricarda. Per tant, volem saber si Pere Aragonès tenia aquesta informació i si el pacte va tirar endavant tot i saber que s’estava atacant un espai protegit” ha començat apuntant Mena i ha afegit, “només hi ha dues opcions: o menteix Pere Aragonès o es menteixen dins del govern de la Generalitat”. En un segon lloc, Joan Mena ha estat contundent sobre la porta oberta que ha deixat el PSOE donant un any de marge, “des d’aquí volem dir alt i clar que Catalunya no vol més CO2 ni vol més milions de turistes. No seguirem sent la platja d’Europa” i ha afegit, “volem que els diners que inverteixi l’Estat a Catalunya siguin per solucionar el dèficit històric que tenim en infraestructures com les Rodalies”.

En aquest sentit, el portaveu de Catalunya en Comú ha denunciat que el president Aragonès no pot estar més temps sense comparèixer al parlament de Catalunya per tal de donar explicacions sobre l’Aeroport. “Volem saber si ERC sabia sí o no al juliol que l’ampliació afectava La Ricarda i si tanquen la porta a l’ampliació de l’aeroport i opten per renegociar amb l’Estat per la inversió en la nostra malmesa xarxa de Rodalies”.

En un segon lloc, Joan Mena ha valorat la taula de diàleg que previsiblement es reunirà aquesta setmana, “com ja coneixen, per part d’Unidas Podemos i En Comú Podem assistiran Yolanda Díaz i Manuel Castells. La vicepresidenta i el ministre aniran a la Taula amb els 5 eixos i propostes que va presentar Jèssica Albiach el passat 8 de setembre”. A partir d’aquí, Mena ha desitjat que aquesta Mesa avanci i que tots aquells avenços que s’aconsegueixin puguin anar ser aplicats a mesura que s’acordin, “Catalunya necessita desesperadament tornar a tenir conquestes i per assolir-les no cal esperar a l’última reunió de la taula, es pot anar aplicant a mesura que es donin els acords entre governs” ha apuntat el portaveu.

Finalment ha conclòs, “ha costat molt arribar fins aquí i ja és un èxit que existeixi una taula on es reconegui la bilateralitat i l’existència d’un conflicte que sempre ha estat polític. Sabem que els enemics del diàleg posaran tota l’artilleria per fer descarrilar la taula, però també sabem que els que volem avançar i els que creiem amb el diàleg som més.”

D’altra banda, Joan Mena també ha volgut fer una valoració en el primer dia de tornada a l’escola. Ha començat posant en relleu el valor de l’escola especialment en una situació on la pandèmia ha demostrat que l’educació és un dret fonamental. També s’ha congratulat dels alts índex de vacunació entre els més joves afavorint així la presencialitat durant el curs. Així mateix ha volgut fer esment d’unes de les reclamacions històriques com són la rebaixa de les ràtios de les aules i una major atenció individualitzada, seguint també els compromisos del nou govern i la conselleria d’educació.

Finalment, ha volgut assenyalar el caos viscut a la FP, “és inacceptable que 20.000 estudiants d’FP es quedin sense plaça vulnerant el dret fonamental de l’educació per una mala planificació de la Generalitat, no s’han fet els deures”. Així ha recordat que el grup parlamentari d’En Comú Podem ha demanat la compareixença del conseller González-Cambray per tal de donar explicacions sobre la gestió de les matriculacions. En aquest mateix sentit, ha volgut fer valdre la llei de la FP que s’està treballant des del Congrés amb la voluntat de revalorar-la, blindar-la i garantir una formació professional pública.


Generalitat /