Redacción •  Catalunya •  01/10/2023

La Generalitat de Catalunya va anunciar ahir unilateralment que no pagarà l’increment retributiu als funcionaris fins novembre

Incompleix així l’acord retributiu i els reté arbitràriament uns 30 milions d’euros.

La Generalitat de Catalunya va anunciar ahir unilateralment que no pagarà l’increment retributiu als funcionaris fins novembre

Ahir es va reunir la Comissió de seguiment de l’Acord marc per a una administració del segle XXI, conformada per la Secretaria d’Estat de Funció Pública i els sindicats, i la Generalitat de Catalunya va anunciar a través dels mitjans de comunicació que no implementarà l’increment retributiu pactat fins al novembre. Aquest extrem ha estat confirmat a la Mesa General.

El Govern d’Espanya ha ratificat que es compleixen les condicions acordades el mes d’octubre del 2022, d’un increment de preus superior a l’increment salarial dels dos últims anys, amb el que es procedirà a incrementar les retribucions un 0’5% amb efectes retroactius des de gener del 2023. Aquest increment s’ha de produir en la nòmina del mes d’octubre en totes les administracions públiques, per continuar avançant en en la millora del minvat poder adquisitiu de més de 5 milions de treballadores i treballadors del sector públic, en uns anys amb una inflació que castiga la classe treballadora. Així mateix, continuem avançant en altres millores de l’acord, com són la jubilació parcial anticipada del personal funcionari, la classificació professional i la definició del caràcter mínim dels permisos i dies addicionals de vacances definits en l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic. Aquestes millores estan pendents de la seva aplicació a l’espera de la investidura del pròxim president del Govern d’Espanya.

Tot i això, malauradament i de forma unilateral, la Generalitat de Catalunya ha decidit que implementarà l’increment retributiu fins al mes de novembre. Fa mesos que es coneix l’evolució de l’IPC i que aquest mes d’octubre s’hauria d’aplicar aquest increment, motiu pel qual creiem que els problemes tècnics no són altra cosa que excuses de mal pagador. Des de CCOO exigim al Govern que no es quedi un mes més amb uns 30 milions d’euros que ens corresponen als treballadors i treballadores de la Generalitat. És en actuacions com aquestes és quan s’ha de demostrar l’eficiència del nostre Govern i la seva preocupació per la gent que cada dia fa possible la prestació dels serveis públics a la ciutadania de Catalunya.


Generalitat /