Redacción •  Catalunya •  11/02/2024

Vaga a RENFE els dies 16 i 19 de febrer per falta de personal a Rodalies de Catalunya

  • Els sindicats denuncien que el Grup RENFE ha anat descapitalitzant de personal el servei de comercial a Catalunya en els últims anys de manera desproporcionadament inversa al nombre de viatgers i d’incidències que sofrim a Rodalia.
Vaga a RENFE els dies 16 i 19 de febrer per falta de personal a Rodalies de Catalunya

Els sindicats UGT i CCOO convoquem vaga al Grup RENFE els dies 16 i 19 de febrer, de 7 a 9 hores i de 15 a 17 hores, després de reclamar reiteradament la necessitat imperant de personal a Rodalia de Catalunya.

Els sindicats denuncien que el Grup RENFE ha anat descapitalitzant de personal el servei de comercial a Catalunya en els últims anys de manera desproporcionadament inversa al nombre de viatgers i d’incidències que sofrim a Rodalia.

Així, assenyalen a la manca d’interventors als trens, de personal a les estacions i, sobretot, en el Centre de Gestió de Rodalia de Catalunya que ha provocat un greu empitjorament en la qualitat del servei que s’ofereix a la ciutadania.

Aquest últim és un centre estratègic en la coordinació i la resolució d’incidències en la xarxa ferroviària, sent Catalunya el lloc amb més nombre d’incidències que hi ha en l’Estat espanyol, amb xifres set vegades superiors a les de la segona comunitat en nombre de casos, i on proporcionalment menys personal les atenen.

Des de les seccions sindicals de la UGT i CCOO en Renfe valoren que s’han d’aconseguir solucions importants i ràpides per a esmenar aquestes greus mancances de personal que afecten directament la ciutadania per la manca de resposta al servei de Rodalia de Catalunya.

Així mateix, plantegen les mateixes parades als serveis comercials de Renfe Alta Velocitat, Llarga Distància i Trens Internacionals, i reivindiquen més mesures de conciliació per als treballadors i treballadores, així com les condicions laborals dels interventors internacionals, encara no concretades per part de l’empresa des d’ara mateix fa mesos.


Sindicalismo /