Redacció •  Catalunya •  10/07/2023

Aina Vidal: “El següent acord de la taula de diàleg ha de ser el traspàs immediat de Rodalies”

  • La candidata de SUMAR – En Comú Podem reclama reprendre la taula de diàleg i que aquesta serveixi per abordar temes prioritaris com el Rodalies, la defensa de la llengua, un nou pacte de finançament o la gestió aeroportuària.
Aina Vidal: “El següent acord de la taula de diàleg ha de ser el traspàs immediat de Rodalies”

La cap de llista de SUMAR – En Comú Podem, Aina Vidal, ha assegurat avui a una roda de premsa a la seu de l’ACN que el traspàs immediat de Rodalies ha de ser el següent acord que ha de sortir de la taula de diàleg. Qüestionada sobre què no farà un cop passades les eleccions, Vidal ha estat taxativa: “No farem cap president de dretes, el que sí que farem serà apujar l’SMI a 1400€, tirarem endavant la transició ecològica, apostarem per conquerir drets climàtics i una reindustrialització verda, i seguirem apostant pel diàleg i perquè Catalunya avanci”.

La candidata ha afirmat que ha arribat l’hora de reprendre la taula de diàleg: “És un bon moment perquè Catalunya avanci en qüestions com el traspàs immediat de rodalies, un nou pacte de finançament per Catalunya, un compromís per la defensa de la llengua i la gestió aeroportuària”. La candidata considera que la Generalitat “ha de ser més ambiciosa” i que la taula de diàleg ha de “servir per abordar temes prioritaris i les necessitats que tenim com a país”.

“Sumar – En Comú Podem és l’única força política que porta al seu programa la necessària continuïtat de la taula de diàleg, que no és res més que consolidar el model de relació bilateral entre els governs de Catalunya i el de l’Estat”, ha remarcat una Vidal que ha titllat d’”incomprensible que en aquestes eleccions el PSC i ERC hagin renunciat a aquesta via de diàleg. Nosaltres no ho farem”. Preguntada sobre el cara a cara entre Feijóo i Sánchez d’aquesta nit, Vidal ha estat clara: “Veure a dos homes debatent sobre el futur d’Espanya no representa el que és el país i es queda trist i curt. S’haurien d’atrevir a parlar de propostes”.


Sumar /