Redacció •  Catalunya •  09/05/2022

Mena: “Només sabent tota la veritat és el que ens permetrà depurar totes les responsabilitats”

El portaveu de Catalunya en Comú ha afirmat que En Comú Podem participarà en la manifestació del pròxim diumenge contra els Jocs Olímpics d’hivern.

Mena: “Només sabent tota la veritat és el que ens permetrà depurar totes les responsabilitats”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent referència a la manifestació organitzada contra el projecte dels Jocs Olímpics a Puigcerdà que tindrà lloc aquest diumenge 15 de maig. El portaveu ha volgut anunciar que En Comú Podem assistirà i participarà en la mobilització de la mà, entre d’altres, de la seva presidenta al Parlament, Jessica Albiach.

Mena ha afirmat que avui en dia, sobren motius per rebutjar la candidatura a uns Jocs d’Hivern, “marcats per l’opacitat i sobretot pel continuisme d’aquest Govern que s’entesta a seguir aposant per macroprojectes fracassats en un context on cada vegada és més evident la necessitat d’invertir en un model productiu que no passi únicament pel turisme i el pelotazo,” ha afirmat. També ha volgut puntualitzar el fet que la candidatura continua estant marcada per les desavinences amb l’Aragó, com s’ha pogut veure a les informacions publicades aquest cap de setmana; una candidatura que Mena ha titllat de “néixer fracassada”. Així mateix, ha volgut emfatitzar que es continua sense conèixer el projecte i l’abast del pla que implicarien aquests jocs per al Pirineu, i per al país, així com l’absència d’un informe climàtic que avui recomani que aquesta podria ser una inversió sostenible. “És per aquest motiu que assistirem a la manifestació de diumenge i que animem a tothom a fer-ho,” ha defensat el portaveu i ha afegit que “davant d’un Govern que només ens ofereix el continuisme dels vells macroprojectes fracassats, nosaltres volem dir sí a un Pirineu viu i volem dir sí a un canvi de model productiu que aposti per la transició ecològica i no per les infraestructures insostenibles.”

En un segon ordre, el diputat ha fet referència a la compareixença de Félix Bolaños al Congrés de diputats, que tindrà lloc aquesta setmana, per donar explicacions sobre el cas Pegasus i sobre la greu bretxa de seguretat que s’ha produït a l’Estat.

“Aquesta és una compareixença important en la qual esperem que el ministre de la Presidència comenci a posar llum sobre un assumpte que cada dia que passa deixa més ombres,” ha introduït Mena i ha afegit que “com a part del Govern del central, som les principals interessades en què d’una vegada per totes comencem a saber tota la veritat sobre un assumpte que és d’absoluta gravetat.” Així ha insistit afirmant que “només sabent tota la veritat és el que ens permetrà depurar totes les responsabilitats. Només si sabem tota la veritat podrem evitar que aquest assumpte es tanqui a mitges o es tanqui en fals.”

Mena ha recordat que des dels comuns s’ha reclamat una investigació judicial, però també política. Per aquest motiu s’han impulsat comissions d’investigació al Congrés i al Parlament, així com la petició de la reforma de la llei de secrets oficials, que avui data del franquisme. En aquest sentit, ha dit que un cop investigat i se sàpiga l’abast del forat de seguretat que s’ha produït, calen depurar responsabilitats i que “caigui qui hagi de caure”, així com una avaluació en profunditat i remodelació dels sistemes de seguretat, que hagin pogut fallar. Així, ha insistit a afirmar que espera que la compareixença de Fèlix Bolaños, “comenci a posar llum i taquígrafs sobre aquest assumpte” i finalment, ha demanat que s’acceleri la trobada entre el president de la Generalitat i el president del Govern, “ha de ser una trobada útil per acordar els passos a seguir d’aquí en endavant. Només des de la col·laboració institucional es pot esclarir el què ha passat,” ha conclòs Mena.


Catalunya en Comú /