Redacción •  Catalunya •  08/12/2023

Concentració a Nestlé España pel desbloqueig de  la negociació dels convenis col·lectius

  • CCOO ha demanat a l’alta direcció de Nestlé que no hi hagi una pèrdua de poder adquisitiu i que es millorin els drets socials en els convenis col·lectius.
Concentració a Nestlé España pel desbloqueig de  la negociació dels convenis col·lectius

Els comitès d’empresa de les diferents plantes de Nestlé España han convocat una concentració el proper 12 de desembre davant la seu central l’empresa a Esplugues de Llobregat per exigir a la multinacional el desbloqueig dels convenis col·lectius que està negociant a diferents centres de treball. CCOO, com a sindicat majoritari Nestlé, fa una crida als delegats i delegades de les fàbriques de l’Estat (la Penilla, Girona, Esplugues, Sevares, Puentecesures, Reus, Herrera del Duques, Miajadas i Madrid) a participar activament en aquesta acció de protesta.

CCOO d’Indústria participa en la reunió del comitè d’empresa europeu de Nestlé, que se celebra els dies 5 i 6 de desembre a Ginebra, i ha demanat a l’alta direcció de Nestlé que no hi hagi una pèrdua de poder adquisitiu i que es millorin els drets socials en els convenis col·lectius.

En la mateixa línia, CCOO insta Nestlé a canviar la seva estratègia en la negociació i a acceptar la proposta del sindicat per mantenir la pau social a la planta de Girona. La principal reivindicació de la plantilla, després de vuit mesos de negociacions amb l’empresa, és vincular els salaris a l’increment de l’IPC per a cada any de vigència del conveni, recuperant la clàusula de revisió salarial que existia en anteriors convenis i que la direcció ha decidit unilateralment no mantenir.


Sindicalismo /