Redacción •  Catalunya •  07/04/2023

CCOO convoquem vaga indefinida a l’Administració de justícia al costat del CSIF, STAJ i UGT

  • Els sindicats convocants de la vaga a l’Administració de justícia basem les nostres reivindicacions en el reconeixement de les funcions que realment realitza cadascun dels cossos funcionarials.
  • Exigeixim la paralització de la tramitació parlamentària de la Llei orgànica d’eficiència organitzativa i un increment retributiu en la línia acordada per l’Administració general de l’Estat amb les associacions de lletrats i lletrades de l’Administració de justícia (LAJ).
CCOO convoquem vaga indefinida a l’Administració de justícia al costat del CSIF, STAJ i UGT

CCOO, al costat del CSIF,STAJi UGT, sindicats convocants de les mobilitzacions, trobem més que justificada la convocatòria de vaga perquè el Govern ha tractat com a funcionaris i funcionàries de segona el 93 % del personal de l’Administració de justícia, que carrega amb el pes fonamental del treball, mentre augmentava les retribucions de només el 7 % restant (el cos deLAJ).

Per a les organitzacions convocants no està reconeguda en l’actualitat la responsabilitat, professionalitat i especialització de la totalitat del personal de l’Administració de justícia (cossos generals, especials i mèdics forenses) ni les funcions reals dels cossos generals. Així mateix, es menysprea la implicació, la participació i el paper determinant de la immensa majoria del personal de l’Administració de justícia en els nous models organitzatius i tecnològics.

Els sindicats denunciem que el Ministeri de Justícia vol imposar, sense negociar, la Llei d’eficiència organitzativa que posa en risc els llocs de treball, els destins, la mobilitat voluntària, les retribucions especials i les funcions concretes del personal de l’Administració de justícia.

Amb les mobilitzacions i la vaga convocades, els sindicats exigim la paralització de la tramitació parlamentària de la Llei orgànica d’eficiència organitzativa fins que no s’aconsegueixi un acord per a la seva modificació a la Taula Sectorial de l’Administració de Justícia.

CCOO, CSIF,STAJi UGT també exigim el reconeixement professional i retributiu de les funcions que realment realitzen tots els cossos funcionarials, i que s’elimini l’acumulació, en el cos deLAJ,de funcions que finalment realitzen i són delegades als cossos generals, sense compensació.

Reivindiquem l’increment del complement general del lloc, que és l’únic concepte retributiu d’aplicació per a tots els cossos generals i especials i per a tots els àmbits territorials (transferits i no transferits).

D’aquesta manera els sindicats reclamem increments retributius de 430 euros mensuals per a mèdics forenses i facultatius de l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses (personal funcionari del grup A1, igual que elsLAJ), 400 euros per a gestió i tècnics especialistes de laboratori (grup A2), 375 euros per a tramitació i ajudants de laboratori (grup C1) i 350 euros mensuals per a auxili judicial (grup C2).

Els sindicats reclamem, finalment, l’eliminació de les diferències retributives derivades dels grups de població, elevant-les a les que es perceben en el grup 1 (Madrid i Barcelona) i la publicació abans que finalitzi aquesta legislatura i prèvia negociació col·lectiva del reial decret que estableixi els criteris i quanties mínimes del complement de carrera professional.

Les mobilitzacions en l’Administració de justícia tindran el seu inici amb una concentració de delegats i delegades sindicals de les quatre organitzacions sindicals el pròxim 12 d’abril a les portes del Ministeri de Justícia.

A partir del 17 d’abril s’han convocat aturades de 10.00 a 13.00 h en els centres de treball de l’Administració de justícia de tot Espanya, que es desenvoluparan de manera indefinida fins que el Ministeri de Justícia accedeixi a les reivindicacions plantejades.

El 19 d’abril la convocatòria de vaga serà de la jornada de treball completa, juntament amb una gran manifestació a Madrid a la qual assistirem treballadors i treballadores de l’Administració de justícia de tot Espanya.


movilización /