Redacció •  Catalunya •  05/07/2023

L’Institut municipal de Parcs i Jardins de Barcelona sanciona dues delegades sindicals

La repressió sindical cap a la CGT a Parcs i Jardins està sent una pràctica cada cop més comuna, ara amb dues sancions molt greus a dues delegades, traduïdes en 30 i 21 dies de suspensió de feina i sou.

L’Institut municipal de Parcs i Jardins de Barcelona sanciona dues delegades sindicals

Durant els dos darrers anys, la nova direcció de Parcs i Jardins, intenta neutralitzar i coaccionar amb l’obertura de múltiples expedients disciplinaris per tal de bloquejar la tasca sindical que realitzen les delegades.

Aquesta direcció, fins ara sota el mandat de l’Eloi Badia i actualment amb la presidència a càrrec de la Laia Bonet del PSC, no tolera el sindicalisme de base, aquest que denuncia qüestions tan importants com les possibles irregularitats en l’adjudicació de complements, les pràctiques d’abús i assetjament que pateixen moltes companyes i companys i sobretot
darrerament la deixadesa en matèria de prevenció de riscos i salut laboral, sense permetre la reducció horària durant les hores de màxim risc per altes temperatures.

Les altes temperatures afecten de ple a tota la plantilla que treballa al carrer, essent un perill per a la salut, però la direcció no vol reduir-los la jornada laboral a l’estiu, com sí que fa amb la majoria del personal tècnic de l’Institut, personal que treballa a les oficines i té l’opció de teletreballar, reduint-se una hora diaria sense cap reducció de salari.

Davant les demandes per arribar a un acord, només hem rebut negatives.

Actualment, després de 4 expedients informatius oberts contra les delegades de la CGT, s’han atrevit a donar el pas i sancionar-les amb una falta molt greu, amb suspensió de sou i feina. Això és una prova més de la manca de responsabilitat d’aquesta empresa, menystenint el deure d’haver de vetllar per la salut de la seva plantilla.

Davant aquesta repressió, que només pretén neutralitzar la feina de les delegades i de la Secció sindical de la CGT, i la falta d’acord per poder reduir la jornada a l’estiu a tota la plantilla que treballa al carrer, convoquem una vaga parcial a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins el dia 6 de juliol, amb una concentració a les 12:30h davant les seves oficines, a l’avinguda Diagonal 240.


CGT Catalunya /