Redacció •  Catalunya •  05/07/2022

Cid: «No té res a veure la Moleskine de Jové amb els emails de Borràs”

El portaveu ha instat al Govern a què posi llum a la foscor que envolta els negocis amb Basic Device.

Cid: «No té res a veure la Moleskine de Jové amb els emails de Borràs”

Aquesta matí, el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha volgut fer una valoració de diversos temes d’actualitat. En primer lloc, ha volgut fer referència les informacions relatives a alguns contractes que la Generalitat va firmar durant l’etapa més dura de la pandèmia. Cid ha començat recordant el sobrecost exorbitat d’aquest contracte. Dels 35 milions d’euros que va pagar la Generalitat el benefici per Basic Device, que cal recordar que és una empresa pantalla, va ser de 24 milions. “Si en el cas dels comissionistes de Madrid dèiem que havien fet l’agost perquè van guanyar 5 milions d’euros, aquí Catalunya podem dir que Basic Devices va fer tot l’any”, ha ironitzat Cid.

El portaveu ha insistit que les explicacions que  s’han donat no són satisfactòries davant d’un cas que l’oficina antifrau segueix seguint i en el que sembla que hi van tenir un paper important l’entorn del president Torra i del llavors vicepresident Aragonès. “A hores encara ningú ha explicat perquè en el seu moment la Generalitat va presentar una denúncia per aquest contracte que va ser retirada dos dies després posteriorment a una reunió amb el comissionista,” ha apuntat i ha afegit que insta al Govern, “a què posi llum a la foscor que envolta els negocis amb Basic Device, perquè la situació d’emergència sanitària no pot justificar que algú es forrés mascaretes a preu d’or a costa de les necessitats sanitàries de tots.”

En segon lloc, el diputat ha volgut fer referència al cas Borràs. Cid ha demanat a Borràs que dimiteixi per no embrutar la instrucció que representa i no obligui la cambra a haver d’aplicar l’article 25.4 del reglament, que estipula que s’ha de suspendre Borràs de les seves funcions si és jutjada per un cas de presumpta corrupció. El portaveu ha recordat que ja s’havia reclamat  la dimissió de la presidenta, “per la seva gestió desastrosa durant aquest any de mandat,” però ha volgut afegir que  això té a veure amb una qüestió de salut democràtica: “que Laura Borràs faci un pas al costat, deixi la presidència i es defensi sense utilitzar el Parlament com a escut.” En aquest sentit, ha afegit que l’intent de Borràs d’emmascarar  com a persecució judicial el que és un cas de presumpta corrupció, “fa un flac favor a aquells que sí que tenen causes obertes derivades de la judicialització de la política, com per exemple a Josep Maria Jové.” Així mateix, ha afegit que també considera importa que aquells que van facilitar la investidura de Borràs, ERC i CUP, parlin clar i esclareixin si demanaran la seva dimissió o continuaran avalant.

Per últim, el portaveu ha celebrat que el TSJC vegi impossible executar la sentència del 25%, i, per tant, que el curs vinent ningú haurà d’estar pendent de percentatges,” és la prova de què la feina ben feta i posant els interessos de país per sobre dels interessos de partit dona fruits.” A partir d’aquí, ha afegit que  cal seguir avançant per protegir el català des dels grans acords i consensos, perquè aquesta victòria política confirma que “quan defensem el català des dels consensos tots hi guanyem; dos dictàmens del Consell de Garanties Estatutàries ens avalen: qui decideix sobre com s’ha d’ensenyar són les institucions democràtiques i no els jutjats,” ha conclòs.


En Comú Podem /