Redacció •  Catalunya •  01/12/2021

Aina Vidal, a VOX: “El negacionisme o l’ambigüitat es tradueixen en malaltia”

La portaveu d’En Comú Podem denuncia l’actitud “irresponsable i perillosa de VOX amb la salut de la ciutadania”.

Aina Vidal, a VOX: “El negacionisme o l’ambigüitat es tradueixen en malaltia”

La portaveu d’En Comú Podem, Aina Vidal, ha denunciat aquest dimarts el paper “irresponsable i perillós” de VOX amb la salut de la ciutadania després del repunt d’infeccions, nous ceps i avisos de confinaments en diferents països d’Europa al qual estem assistint. Espanya té una de les taxes de vacunació més alta d’Europa, un rècord que “no s’ha aconseguit gràcies a VOX”, ha dit Vidal, ja que tres quartes parts dels principals dirigents d’aquest partit no s’ha vacunat o no ho aclareixen en ser preguntats. “El que sí que cal aclarir és que els polítics i polítiques hem de ser responsables i donar exemple. Hem de promoure la vacunació, segura i necessària”, ha sentenciat la portaveu dels Comuns.

Vidal ha recalcat que més del 10% dels votants de Vox no s’ha vacunat i que les xifres de no vacunació són el doble a la dreta que a l’esquerra, segons el CIS. Per tot això, s’ha dirigit als dirigents del partit d’ultradreta: “Abandonin el terraplanisme perquè el negacionisme o l’ambigüitat es tradueixen en malaltia i és d’un egoisme insòlit arriscar la vida de coneguts, no coneguts i la dels sanitaris, que ja han aguantat bastant com per ara arriscar-se a emmalaltir per culpa d’irresponsables i insolidaris”.

La portaveu dels Comuns al Congrés, que ha acudit a la roda de premsa amb un llibre de la recentment desapareguda Almudena Grandes, ha volgut recordar l’obra d’aquesta “activista de la memòria” i ha afirmat que “la seva herència són els centenars de milers de persones que en el futur aprendran la història i valors d’aquest país acudint als seus Episodios”.

Finalment, la portaveu d’En Comú Podem també ha celebrat l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat la setmana passada amb 188 vots a favor i ha recordat que, juntament amb els de l’any passat, han estat els sisens Pressupostos amb més suports en els últims 22 anys. “La majoria de la investidura va arribar per a quedar-se i més de la meitat de l’hemicicle està per la labor de construir, modernitzar i apostar pel que l’últim any ens ha salvat a tots i totes per igual: allò públic”, ha afirmat. Finalment, Vidal ha recordat que els Comuns han estat clau per a desbloquejar els nous Pressupostos a Catalunya i ha assenyalat que “quan Catalunya i Espanya s’entenen, ambdues avancen i milloren”.


Vox /