Redacció •  Vivienda •  22/06/2016

Propostes d’actuació urgents i coordinades entre l’Ajuntament de Granollers i la PAH

Representants de PAH Granollers i del seu Ajuntament s'han reunit per tal cercar solucions immediates per paliar la suspensió de determinats articles de la llei 24/2015 de Mesures Urgents per fer front als des-nonaments i als talls de subministraments.

Els retalls principals són : – L’obligatorietat dels gran tenidors d’habitatges d’oferir un lloguer social.

La mobilització d’habitatge buit a través de la cessió obligatòria.

 

Com que els desnonaments i la problemàtica habitacional no s’aturen, donada la situació hiperperllongada de crisi econòmica, d’atur i de flagrant precarietat, calen aplicar dràstiques mesures per tal de protegir a les famílies més desafavorides.

Tenim eines legislatives vigents (Lleis 18/2007 i 1/2015) que ens permeten multar i mobilitzar els pisos desocupats dels grans especuladors, al no cumplir la seva funció social. La PAH creiem que 5 multes en dos anys és un curt bagatge per la magnitud del problema. Cal burxar molt més endins i no limitar-se a gratar la superfície. Cal arribar al 15%, d’una manera ràpida i contundent, del total d’habitatges del municipi per que siguin destinats a polítiques socials.

També demanem, que s’elaborin i es fagin públics informes periòdics que aportin dades sobre la població del municipi que es troba en exclusió residencial (segons definició de la 24/2015) per que sigui protegida, especialment per les administracions, mentre duri la suspensió de l’articulat impugnat o es substitueixi per noves normes.


habitatge /