Redacció •  País Valencià •  30/11/2016

Educació es nega a parlar amb les educadores. El col·lectiu es mobilitza l’1 de desembre

Han transcorregut tres mesos des que es va iniciar el curs escolar, i malgrat les concentracions convocades per CGT i les Plataformes d'Educadores, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, es nega a parlar de les condicions laborals de les 800 educadores d'educació especial que exerceixen a les escoles i instituts públics del País Valencià.

Educació es nega a parlar amb les educadores. El col·lectiu es mobilitza l’1 de desembre

Incomprensiblement Educació manté a les educadores fora dels claustres. Les educadores reivindiquen que se’ls reconega la seua tasca docent, imprescindible per a poder integrar satisfactòriament a l’alumnat amb discapacitats en les escoles i instituts. Això passa perquè puguen formar part dels claustres i fer efectiva la coordinació entre professionals dels centres.

La conselleria, a aquestes altures del curs escolar, encara no ha entregat les resolucions dels horaris de les educadores, malgrat que és obligatori que els horaris estiguen aprovats abans de l’inici de cada curs.

El conseller, Vicent Marzà, manté un cúmul de situacions adverses i il·legals que perjudiquen no només a les educadores sinó també a l’escola pública: hores extres estructurals, alt percentatge d’interines, places no permanents, discrecionalitat de les direccions dels centres per a actuar fora de la llei, cap formació específica, etc.

«Des de febrer estem buscant diàleg, però Marzà es nega a parlar de les educadores», senyala Víctor Tormo, delegat de CGT en la Generalitat. «Eixa sordera política ens recorda a actituds d’anteriors consellers d’Educació», afegeix Tormo.

La Conselleria d’Educació compta amb 882 places d’Educadores d’Educació Especial en les escoles i instituts públics (458 a la província de València, 294 a la província d’Alacant i 130 a la província de Castelló).

 

CGT i les Plataformes d’Educadores de València i Alacant convoquen noves concentracions, l’1 de desembre, per fer visible la problemàtica de les educadores.

 

Concentració a Castelló

18h30 davant la Conselleria d’Educació (Av, del Mar, 23)

 

Concentració a València

18h davant la Conselleria d’Administració Pública (C. Castan Tobeñas, 77)

 

Concentració a Alacant

18h30 davant la Delegació del Consell (Av. Dr. Gadea, 10)


Conselleria d'Educació Valencia /  educadores d'educació especial /