Redacció •  País Valencià •  30/09/2017

CGT-Castelló commemora el 80 aniversari de Mujeres Libres amb una jornada reivindicativa

Des de la Confederació General del Treball (CGT) es commemora enguany el 80 Aniversari de la federació de Mujeres Libres.

CGT-Castelló commemora el 80 aniversari de Mujeres Libres amb una jornada reivindicativa

Des de la Confederació General del Treball (CGT) es commemora enguany el 80 Aniversari de la federació de Mujeres Libres, “la primera agrupació de dones llibertàries que va sorgir per la necessitat de crear espais lliures de masclisme orientats a desenvolupar la capacitat política i activista de les dones als moviments anarquistes”, tal i com explica la Secretaria de la Dona de CGT-Castelló. Mujeres Libres “va ser pionera, constituint el germen” de dones anarcofeministes a l’actualitat.

Així, per tal de reivindicar la tasca duta a terme per Mujeres Libres i d’analitzar el moviment en l’actualitat, la CGT ha organitzat a la capital de La Plana una jornada que tindrà lloc dissabte 30 de setembre de 2017 amb diferents activitats al llarg del dia.

La jornada, sota el títol “La lluita de tots els temps” cerca connectar passat i present. Començarà amb una Taller d’Stencil Feminista, a les 10h30 en la seu de CGT-Castelló (C/ Cerdà de Tallada, 23-B). Stencil són plantilles que poden emprar-se per a fer rètols, samarretes, etc.

Per la vesprada, ja en Menador Espai Cultural (Pl. de l’Hort dels Corders, 4), a les 18h30, tindrà lloc la xerrada “Actualitat de les propostes de lectura de Mujeres Libres: accions concretes, projectes d’innovació educativa en la formació inicial de mestres al segle XXI” a càrrec de Consol Aguilar, Catedràtica d’Escola Universitària del Departament d’Educació de la Universitat Jaume I i especialista en Didàctica de la Llengua i de la Literatura i Pedagogia Crítica.

I concloeran les activitats amb el microteatre “El Día D” de la companyia La Ravalera, un micro-espectacle amb text de Núria Vizcarro, interpretat per Laia Porcar i Núria Vizcarro, que es representarà a les 20h també en el Menador.


CGT /  mujeres /