Redacció •  País Valencià •  27/02/2017

Marzá es nega a reconèixer el caràcter docent de les educadores

CGT i les Plataformes d'Educadores mantenen les mobilitzacions. El dissabte 4 de març s'ha convocat una nova concentració en la plaça de la Verge de València, a les 12 hores.

CGT valora molt negativament que la Conselleria d’Educació no vulga reconèixer el caràcter docent de les 800 educadores d’educació especial, funcionàries adscristes als centres de primària i infantil, instituts i centres específics de la Generalitat Valenciana.

El col·lectiu d’educadores duu des d’inici del curs escolar realitzant concentracions per reivindicar el seu paper docent i perquè l’Administració respecte les condicions laborals establertes en la normativa autonòmica.

L’organització anarcosindicalista denúncia que, en aquest cas, la desídia del conseller d’Educació, Vicent Marzà, es fa patent quan, estant a portes del tercer trimestre, els horaris de les educadores del present curs no s’hi han elaborat com marca la normativa.

Per a la pròxima reunió de la Mesa Mixta, prevista per al 28 de febrer, l’Administració no ha presentat cap document que done resposta al conflicte amb les educadores, la qual cosa fa pensar que no es vol assumir les reivindicacions d’aquest col·lectiu. De moment per al curs vinent sembla que la conselleria d’Educació mantindrà en les mateixes condicions horàries d’il·legalitat a les educadores.

A més a més, el sindicat ha comprovat que els projectes de jornada contínua presentats pretenen que les educadores realitzen tasques de monitores de menjador, quan és una qüestió clarament il·legal, com hi ha dictaminat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. CGT manté que el benefici laboral que comporta la jornada contínua per als mestres no pot revertir en un empitjorament de les condicions laborals de les educadores.

Les educadores d’educació especial segueixen reclamant que el conseller Marzà els reconega com a personal docent i d’eixa manera no estiguen excloses dels claustres i de les reunions pedagògiques. També reclament que es respecten les condicions laborals autonòmiques doncs fins ara se’ls obliga a realitzar hores extraordinàries il·legals i les seues condicions estan a expenses de les decisions unilaterals de les direccions dels centres.

Per altra banda, el sindicat afirma que l’Administració exclou a CGT de la Mesa Mixta de Mediació, malgrat que ha sol·licitat la seua participació,  perquè l’incomoda l’acció reivindicativa del sindicat.

CGT i les Plataformes d’Educadores mantenen les mobilitzacions. El dissabte 4 de març s’ha convocat una nova concentració en la plaça de la Verge de València, a les 12 hores.


educació /