@SaraVilaG •  Redacción •  Catalunya •  28/02/2018

Sara Vilà serà la candidata a senadora per designació autonòmica per Catalunya en Comú Podem

 Vilà és membre de la Coordinadora Nacional de Catalunya en Comú i ha estat senadora per designació autonòmica des del gener del 2016

Sara Vilà serà la candidata a senadora per designació autonòmica per Catalunya en Comú Podem

La candidata a senadora per designació autonòmica de Catalunya en Comú Podem serà Sara Vilà. Vilà és membre de la Coordinadora Nacional de Catalunya en Comú i des del gener del 2016 ha exercit com a senadora per designació autonòmica designada pel Parlament a proposta de Catalunya Sí que es Pot. Optarà per tant a renovar el càrrec en el ple que escollirà els vuit senadors autonòmics que li corresponen a Catalunya.

Sara Vilà Galán va néixer a Rosselló (Lleida) el 1979. És llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona i especialitzada en migracions i moviments humans. Autora de Les Més Invisibles: Dones Africanes de Catalunya i de diverses publicacions acadèmiques i periodístiques relacionades amb la immigració, el co-desenvolupament, immigració femenina i moviments socials de resistència popular no violenta. Ha col·laborat en consells de redacció com el de la revista Quaderns del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

Entre el 2001 i el 2009 va desenvolupar la seva trajectòria laboral com a tècnica d’interculturalitat. La seva trajectòria política passa pels moviments socials de lluita antifeixista, feminista i internacional com Unitat Contra el Feixisme i el Racisme i les Brigades Internacionals Unadikum a Palestina.

Pel que fa a l’experiència institucional, ha estat regidora d’Iniciativa per Rosselló a l’Ajuntament de Rosselló l’any 2007 i del 2011 al 2015. Va ser escollida com a diputada per Lleida pel grup d’ICV-EUiA durant la X Legislatura (2012-2015) al Parlament de Catalunya, legislatura en la qual va ser portaveu del seu grup parlamentari a la Comissió d’Agricultura i portaveu de la Comissió d’Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació. Va encapçalar la llista de Catalunya Sí Que es Pot per Lleida a les eleccions catalanes de setembre de 2015 i la de Catalunya En Comú Podem el passat 21-D.


Catalunya en Comú-Podem /  Sara Vilà /  Senado /