Redacción •  Catalunya •  27/11/2016

La CUP donarà la benvinguda al nou Delegat de Govern amb l’obertura dels ajuntaments el proper 6-D

La CUP-Poble Actiu ha celebrat aquest matí a Sant Celoni (Baix Montseny) la seva 5a Assemblea d'electes, trobada que ha servit per començar a definir el full de ruta "municipal" dels cupaires en el procés independentista. En torn a 130 regidors i regidores i representants d’assemblees locals, arribats d’arreu, s'han distribuït en tres grups per marcar línies al voltant de les vies per activar la mobilització popular i el paper del món municipal en el procés.

La CUP donarà la benvinguda al nou Delegat de Govern amb l’obertura dels ajuntaments el proper 6-D

Núria Gibert, portaveu del Secretariat Nacional, ha anunciat en roda de premsa la voluntat de convertir els Ajuntaments en la punta de llança del procés independentista. Serà durant el proper 6 de desembre, «festivitat» de la Constitució Espanyola, en la que la CUP farà una mobilització general de les seves bases per a que reverteixen la jornada de festa i la converteixen en el dia d’inici del procés constituent. Tant és així que la CUP obrirà tots aquells consistoris on governa, a banda de participar de l’obertura d’ajuntaments partidaris de la impugnació al règim del 78 i favorables a l’articulació d’un procés constituent popular.

A més a més, els grups municipals de la CUP arreu del país mantindran la seva activitat el proper dimarts 6 de desembre, desenvolupant la seva tasca municipalista com un dia més. Gibert ha fet també una crida a la població a donar suport i participar de l’activitat del 6-D ja que «la mobilització popular és la base de la conquesta de la república» en tant que «cal gent més organitzada i mobilitzada per defensar el referèndum i  una república feta des de baix i pels seus drets socials». En aquest sentit la portaveu de la CUP recorda que és necessari «un procés constituent per superar i desbordar la constitució espanyola de 1978», una constitució que «és una presó de pobles».

Gibert, a més, ha explicat que «la CUP vol donar la benvinguda al nou Delegat de Govern espanyol, Enric Millo», i ho farà precisament el proper 6 de desembre. La rebuda cupaire, per tant, serà una demostració de força de l’independentisme i una crida a la desobediència de centenars d’ajuntaments. Gibert ha estat acompanyada pels alcaldes d’Argentona i Capellades (Eudald Calvo i Aleix Auber respectivament), que han anunciat que els seus equips de govern aniran a treballar el 6-D i que «com en altres ocasions, convidarem també a afegir-s’hi als treballadors que vulguin».

Finalment, Gibert ha enviat una abraçada al poble cubà i a la resta de revolucionaris d’arreu, amb motiu de la mort de Fidel Castro, i ha lloat la figura dels grans revolucionaris del segle XX.


CUP /