Redacció •  Catalunya •  27/09/2017

Pirates de Catalunya porta a la justícia europea el tancament de pàgines web i les denúncies a militants i simpatitzants

Pirates de Catalunya organitzarà una roda de premsa per als mitjans el dimecres 27 de setembre, a les 11.00h, a la sala de premsa de l’Ajuntament de Barcelona, on assistirà Josep Jover, que encapçala el procés legal, el portaveu de Pirates de Catalunya Francisco Garrobo, el Coordinador General Enric Pineda, així com el militant investigat per la justícia espanyola. També està previst tenir la presència d’Amelia Andersdottir, membre del Partit Pirata Suec i ex-eurodiputada europea.

Pirates de Catalunya porta a la justícia europea el tancament de pàgines web i les denúncies a militants i simpatitzants

Arran dels intents del govern espanyol de tancar diverses rèpliques del lloc web del Govern de la Generalitat sobre el Referèndum de l’1 d’octubre vinent, i de les denúncies a un militant i un simpatitzant de Pirates de Catalunya per haver col•laborat en la rèplica d’aquestes pàgines, Pirates de Catalunya ha decidit posar en mans de la justícia europea aquests fets, ja que es tracta d’atacs flagrants contra la llibertat d’expressió –un dels drets fonamentals de la UE. La denúncia als tribunals europeus està encapçalada per Josep Jover, advocat, encarregat de dur a terme la defensa legal dels alcaldes relacionats amb el referèndum.

El fet de recórrer als tribunals europeus no significa en cap cas que Pirates de Catalunya es declari partidari d’aquest model europeu. Però com a partit hem d’emprar les eines que tenim a l’abast per defensar els nostres drets davant la inexistent divisió del poder executiu i judicial a l’Estat espanyol.

Pirates de Catalunya considera que les situacions de censura i repressió viscudes la darrera setmana a Catalunya no tenen cabuda en un sistema democràtic del segle XXI. Creiem fermament que el tancament de pàgines web informatives en cap cas és justificable. Entenem que la persecució cap a totes les rèpliques de la web de la Generalitat, arribant a emprar mesures de pressió per obligar els operadors d’Internet a bloquejar l’accés a dominis sencers, acosta a l’Estat Espanyol a nivells profunds de manca de llibertats democràtiques només comparables a països de democràcia dubtosa o inexistent.


Pirates de Catalunya /  referéndum Catalunya /