Redacció •  Catalunya •  27/05/2020

Badalona En Comú Podem reclama al PP que continuï l’aposta per atendre a les persones sense llar

  • La “operació hivern” i l’habilitació del poliesportiu de Casagemes han estat dos nous projectes impulsats per Aïda Llauradó des de la regidoria de Serveis Socials, per primer cop  a la ciutat.
  • La tinença d’alcaldia de Drets Socials i Feminismes també tenia previst habilitar la masia de Can Bofí Vell com a centre de referència per atendre a persones sense llar de Badalona.
Badalona En Comú Podem reclama al PP que continuï l’aposta per atendre a les persones sense llar

Badalona En Comú Podem reclama al nou govern del Partit Popular que segueixin l’aposta per atendre a les persones sense llar, tal i com va fer la regidora Aïda Llauradó durant els primers 10 mesos de govern d’esquerres.

A dia d’avui hi ha dos equipaments públics que donen servei a les persones sense llar, però no se sap quina serà la seva continuïtat amb el nou govern del PP. En aquest sentit, la regidoria de Serveis Socials tenia la previsió d’habilitar la masia de Can Bofí Vell amb la mateixa finalitat, i per donar continuïtat al servei després de l’estat d’alarma, com a centre de referència per a persones sense llar.

Per aquest motiu, la presidenta del grup municipal de Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, s’ofereix per treballar amb el nou govern el projecte de ciutat que ha de donar servei a les persones sense llar de Badalona.  “Espero que el Partit Popular no faci passes enrere a una aposta política del govern d’esquerres en la lluita contra l’exclusió social i a favor dels drets de les persones sense sostre.”, alerta Llauradó.

A més, Llauradó comparteix les necessitats expressades per les entitats de la Taula Sense Llar de Badalona. D’una banda, lamenta no haver pogut fer el recompte de persones sense llar que s’havia de fer aquest any coordinadament amb els municipis de l’entorn, ja que aquesta problemàtica és compartida. D’altra banda, afirma que l’increment de persones sense llar en els darrers anys s’ha vist agreujat per la crisi de la COVID-19, on també s’inclouen les persones que viuen en infrahabitatges i en condicions insalubres. Això, més l’increment de les demandes vinculades a necessitats bàsiques als Serveis Socials fan imprescindible reforçar l’administració local, i reclamar a l’administració autonòmica i estatal canvis legislatius i les polítiques necessàries per garantir el dret a un habitatge digne. En aquest sentit, l’Ingrés Mínim Vital que ha d’aprovar el consell de Ministres aquest proper divendres va en la bona direcció, valora la presidenta del Grup Municipal Badalona En Comú Podem. Per últim, Llauradó agraeix la col·laboració de la Taula Sense Llar de Badalona en l’impuls de l’inici de la “operació hivern” a finals del 2019, i la voluntat de seguir treballant conjuntament amb l’ajuntament a favor dels drets de les persones sense llar.

Badalona En Comú Podem va impulsar la “operació hivern” per primera vegada a Badalona: un equipament amb 25 places on s’oferia pernoctació, dutxa, sopar i esmorzar a persones sense llar, des de la primera tinença d’alcaldia de Drets Socials i Feminismes.

Degut a la crisi de la COVID-19, a mitjans de març la regidoria va impulsar de manera urgent l’habilitació del poliesportiu de Casagemes amb capacitat per a 80 persones sense llar on dormir, alimentar-se i passar tot el dia durant el confinament, incloent servei d’infermeria i bugaderia. A més, va mantenir l’equipament de la “operació hivern” com a espai d’allotjament temporal mentre es feien les proves mèdiques i es coneixien les necessitats de persones que sol·licitaven el recurs. Aquests serveis encara estan en funcionament mentre duri la crisi sanitària. Per aquest motiu, Badalona En Comú Podem reclama que el nou govern de la ciutat adeqüi els recursos a les necessitats de les persones que s’estan atenent des de fa mesos, i també tirar endavant el nou projecte de ciutat per a les persones sense llar.

El nou projecte que s’havia d’ubicar a la masia de Can Bofí Vell tenia l’objectiu d’atendre possibles casos positius per la COVID-19 i altres casos de risc, així com també havia de ser l’espai de continuïtat del servei, amb l’horitzó de ser el centre de referència per atendre a persones sense llar de Badalona. Per aquest motiu la regidora ja havia establert contactes amb la Generalitat i s’havia plantejat fer un projecte conjunt les dues administracions amb entitats socials (Roca i Pi, Càritas i Sant Joan de Déu). Per aquest motiu, s’estava acompanyant a les entitats ubicades a la masia a buscar un espai alternatiu, tot i les dificultats degudes a la fase 0 del confinament.

Amb tot, Badalona En Comú Podem seguirà treballant perquè aquesta nova línia política segueixi endavant, oferint-se tant al nou govern local com a les entitats compromeses en la causa.


Badalona En Comú /