Redacció •  Catalunya •  26/10/2018

El Parlament aprova que els pressupostos del 2019 doblin la inversió directa en polítiques d’infància i famílies respecte el 2018

“El problema el tenim ara, no podem esperar”, assegura la diputada de Catalunya en Comú Podem Marta Ribas, que recorda que 1 de cada 3 infants catalans estan risc de pobresa.

El Parlament aprova que els pressupostos del 2019 doblin la inversió directa en polítiques d’infància i famílies respecte el 2018
Els pressupostos del 2019 hauran de doblar la inversió directa en polítiques d’infància i famílies respecte els comptes del 2018. Aquest és el mandat que avui el Parlament ha enviat al Govern de la Generalitat després de l’aprovació de la moció presentada per Catalunya en Comú Podem, presentada al ple d’aquesta tarda per la diputada Marta Ribas. “El problema el tenim ara. No podem esperar: hi ha nens que només mengen un àpat decent a l’escola, nenes que no poden comprar material escolar o infants que pateixen pobresa energètica”, ha destacat Ribas.
 
El text també inclou altres mesures dedicades a fer front a la pobresa infantil, com ara “generar una estratègia integral amb dotació pressupostària”, així com planificar la posada en marxa aquesta legislatura “d’una prestació per a fill a càrrec, on l’infant en sigui el titular i que cobreixi els mínims essencials per gaudir d’un nivell de vida adequat”. “Cal canviar com ataquem la pobresa infantil, fent cas a aquells que estan cada dia en contacte amb el problema”, ha insistit la diputada.

“La prestació universal per fill a càrrec és la forma de fer realitat l’afirmació que els infants són responsabilitat de la societat, i per tant cal coresponsabilitzar-se també entre tots de la càrrega econòmica que suposen”, ha assegurat la diputada de Catalunya En Comú Podem. L’objectiu d’aquesta prestació, tal i com ha apuntat Ribas, és acabar tenint “caràcter universal”, però s’aplicaria de forma “progressiva prioritzant les rendes familiars més baixes”.
 

El text aprovat també contempla “blindar via reglament la prestació de la Renda Garantida de Ciutadania per a les famílies amb risc de pobresa i amb fills menors d’edat a càrrec” en els casos que marquin els serveis socials. Un altre dels punts que s’han aprovat, i que connecten amb el compromís que ahir Catalunya en Comú Podem va arrencar del conseller d’Ensenyament, és garantir suficient dotació pressupostària per a cobrir “totes les beques menjador necessàries, incloent també l’alumnat de l’educació secundària obligatòria que estudia en centres amb horari compactat”.

“Doblar la inversió com avui s’aprovarà serà una realitat si aconseguim uns pressupostos socials. Nosaltres ho hem intentat, també des de l’Estat, i per això instem a grups com Ciutadans a que els donin suport perquè també a Catalunya tinguem més recursos”, ha sentenciat Ribas a la seva intervenció.


Catalunya en Comú-Podem /