Vilaweb •  Catalunya •  26/07/2016

JxSí, CSQEP i la CUP demanen conjuntament al Parlament l’indult per al sindicalista i regidor andalús Andrés Bódalo

Els tres grups signen una proposta de resolució que qualifica de "desproporcionada" la pena i mostra el seu "rebuig" a la decisió judicial d'empresonar-lo.

JxSí, CSQEP i la CUP demanen conjuntament al Parlament l’indult per al sindicalista i regidor andalús Andrés Bódalo

ACN Barcelona.-Els grups parlamentaris de JxSí, Catalunya sí que es pot (CSQEP) i la CUP han enregistrat aquest dimarts a la tarda una proposta de resolució conjunta per reclamar l’indult del sindicalista del SAT i regidor de l’Ajuntament de Jaén, Andrés Bódalo, condemnat a tres anys i mig de presó per agressió al tinent d’alcalde del mateix consistori. La resolució, que se substanciarà a la comissió de Treball del Parlament, assegura que les acusacions per les que va ser condemnat són “falses”, i qualifica de “desproporcionada” la condemna que se li ha imposat a Bódalo. De la mateixa manera, es busca que el Parlament mostri el seu “rebuig” a la pena que li ha estat decretada.

A la proposta de resolució, JxSí, CSQEP i la CUP descriuen el dia dels fets on teòricament va ocórrer tot com una protesta “pacífica, on en cap moment hi va haver cap agressió” i on s’intentaven defensar els drets dels treballadors del camp andalús. Els tres grups expliquen que “mesos després, Andrés Bódalo va se denunciat per agressió al tinent d’alcalde”, un fet que qualifiquen de “fals” i que consideren que està “corroborat per centenars de testimonis i pel mateix atestat de la Guàrdia Civil”. És per això que conclouen que Bódalo “es troba ara mateix empresonat injustament” i fa front a una condemna que, per als signants de la resolució és “en un nou intent de criminalitzar la protesta social, per l’únic delicte de defensar els seus companys i defensar els drets de milers de jornaleres d’Andalusia”. Per aquests motius, JxSí, CSQEP i la CUP demanen que el Parlament “manifesti el seu rebuig a la condemna imposada de tres anys i mig de presó per l’Audiència Provincial de Jaén contra el regidor Andrés Bódalo Pastrana per desproporcionada”. Així mateix, volen que se sumi a “la petició d’indult del sindicalista, atesa la desproporció de la pena imposada i apel·lant a la situació d’extrema vulnerabilitat del seu entorn familiar més proper”. Per últim, la proposta reclama que es manifesti “la solidaritat i el suport als vaguistes que s’han mobilitzat per demanar la llibertat del també regidor de Jaén en Común, Andrés Bódalo”.


Andrés Bódalo /