Redacción •  Catalunya •  23/04/2019

En Comú Podem proposa la designació parlamentària del Fiscal General de l’Estat per acabar amb la politització de la justícia

Asens es compromet a iniciar una reforma del sistema judicial per frenar les intromissions del poder polític al poder judicial.

En Comú Podem proposa la designació parlamentària del Fiscal General de l’Estat per acabar amb la politització de la justícia

El candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, s’ha compromès a iniciar “un procés de despolitització de la justicia” si arriba al Govern. Durant el Forum Europa celebrat aquest matí a Barcelona, Asens ha anunciat a seva intenció de “posar fi a la politització de les institucions judicials que tant n’han afectat la credibilitat als ulls d’una ciutadania cansada de les intromissions del poder polític en el poder judicial”.

Amb l’objectiu de revisar els mètodes d’elecció dels òrgans judicials, En Comú Podem  proposa “democratitzar-los”, obrint-los al global de la població: “S’han de superar els criteris memorístics i incloure assignatures humanistes i aprofundir en la formació en polítiques de gènere i respecte a la diversitat”, ha assenyalat.

En aquest sentit, Asens ha proposat reformar l’Estatut General del Ministeri Fiscal, “introduint la designació parlamentària de la persona Fiscal General de l’Estat i garantint els principis de transparència, independència política i autonomia financera”.

Una mesura “imprescindible”, ha dit Asens, si es té en compte que Espanya és el país d’Europa on més predominant és la percepció ciutadana que “no hi ha una separació de poder” i on els propis jutges més denuncien que la justícia està polititzada.

A banda d’aquestes propostes, En Comú Podem es compromet a dotar a la justícia de més recursos, a garantir el millor funcionament del torn d’ofici i a eliminar el Tribunal de Justicia Militar.


En Comú Podem /  Jaume Asens /