Redacción •  Catalunya •  22/04/2019

Asens: “Tornarem a presentar la llei LGTBI i la llei Trans, i esperem que el PSOE no les torni a bloquejar»

En Comú Podem vol ser la veu dels col·lectius LGTBI i trans al Congrés.

Asens: “Tornarem a presentar la llei LGTBI i la llei Trans, i esperem que el PSOE no les torni a bloquejar»
El cap de llista d’En Comú Podem, Jaume Asens, s’ha compromès avui a tornar a presentar la Llei d’Igualtat LGTBI i la Llei Trans, dues proposicions de llei que estan bloquejades al Congrés. “Han estat dues lleis sistemàticament bloquejades, no només pel PP, una cosa que ja esperàvem, sinó també pel PSOE”, ha explicat Mar García, número tres de la candidatura i diputada en l’anterior legislatura. Ambdós han participat aquesta tarda en un acte sobre polítiques LGTBI celebrat als Jardinets de l’Alguer de Barcelona. En unes declaracions pronunciades abans de començar, Asens ha recordat que aquestes dues proposicions de llei, presentades per En Comú Podem i els socis estatals d’Unidas Podemos, són les dues grans propostes de l’anterior legislatura en matèria de drets LGTBI. “El nostre compromís és tornar-les a presentar, i esperem que en aquesta ocasió els partits que les tenen bloquejades, com el PSOE, els doni suport”, ha dit el candidat. Asens, a més, ha explicat que “portarem al Congrés l’experiència de l’Ajuntament de Barcelona, on som pioners en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI”, i ha posat l’exemple del centre LGTBI obert recentment.
 
Asens ha erigit En Comú Podem com els garants dels drets del col·lectiu LGTBI: “ens presentem a aquestes eleccions per frenar l’amenaça del partit de les pistoles i dels seus socis, que ja estem veient el que estan fent a Andalusia”. El cap de llista ha recordat que l’extrema dreta “està comparant el feminisme amb el nazisme, i que un bon resultat d’aquests partits significaria un retrocés en drets i llibertats i ens retornaria a una Espanya en blanc i negre”. 
 
Per la seva part, García s’ha sumat a destacar el compromís d’En Comú Podem amb el col·lectiu LGTBI: “no només no pensem fer cap pas enrere en els drets LGTBI, sinó que pensem seguir caminant endavant”. “La por no ens paralitza i el trio de Colón no aconseguirà anul·lar drets ja adquirits”, ha advertit la candidata. “Per nosaltres la diversitat sexual i de gènere és important no només perquè afecta a la comunitat LGTBI, sinó que pensem que la diversitat no resta sinó que suma, i ens converteix en una societat més lliure, més igualitària, més democràtica i més rica”, ha conclòs.

En Comú Podem /