Redacció •  Catalunya •  20/02/2018

Barcelona En Comú organitza les jornades “Del barri a Europa” per debatre sobre la incidència de les ciutats en les polítiques europees

    Seran sis debats que se celebraran en diferents barris de la ciutat i on participaran regidors de l'Ajuntament de Barcelona i d'altres ciutats del canvi, així com activistes europees i eurodiputades.

    L'habitatge i el turisme són els temes que centraran el primer debat del cicle que tindrà lloc el proper 23 de febrer a l'auditori de Calàbria 66, a Sant Antoni.

Barcelona En Comú organitza les jornades “Del barri a Europa” per debatre sobre la incidència de les ciutats en les polítiques europees

Barcelona, 20.02.2018

Barcelona En Comú organitza la celebració de sis debats temàtics que s’emmarquen dins de les jornades denominades “Del barri a Europa” que comencen el divendres 23 de febrer. Aquest cicle de debats pretén generar un espai de reflexió sobre la dimensió europea de les principals batalles municipalistes de Barcelona com són l’habitatge o la gestió pública dels béns comuns, reptes que són compartits per altres municipis i ciutats al voltant del món.

Les eleccions municipals de 2019 coincideixen amb la celebració de les eleccions al Parlament Europeu. Han passat 20 anys des que ambdues cites electorals van coincidir per última vegada i, per això, Barcelona En Comú considera que aquesta coincidència és una oportunitat per desenvolupar propostes que des del municipalisme es portin a les institucions europees.

Per a Barcelona En Comú és evident que la política europea incideix de manera directa i indirecta en l’àmbit local, i que afecta la capacitat de guanyar batalles de ciutat, com són el dret a l’habitatge, la gestió democràtica dels béns comuns i els drets laborals, entre d’altres.

“Volem identificar les palanques de canvi en les institucions europees que ens ajudin a guanyar les batalles als nostres barris”, ha manifestat Enric Bárcena, portaveu de Barcelona En Comú, el qual ha afegit que  “no podem deixar de treballar en xarxa amb altres ciutats a nivell europeu; les ciutats hem d’articular-nos per fer pressió en les polítiques que afecten la vida quotidiana”.

El cicle constarà de sis sessions que se celebraran en diferents barris de la ciutat on participaran regidors de l’Ajuntament de Barcelona i altres ciutats del canvi de l’Estat, així com activistes i eurodiputades de les forces polítiques confluents de Barcelona En Comú.

A més dels debats públics, cada jornada es completarà amb un taller en el qual es treballarà un document de propostes que s’hagin abordat als debats previs. El resultat d’aquests tallers es presentarà a la tardor.

Primer debat: habitatge i turisme

“El dret a l’habitatge i la regulació del lloguer turístic” és el títol de la primera jornada del cicle Del barri a Europa que se celebra divendres 23 de febrer a les 19 hores a l’auditori de Calàbria 66, a Sant Antoni.. Al debat participaran Janet Sanz, Regidora d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona; Neus Truyol, Regidora de Més per Mallorca de l’Ajuntament de Palma; María José Aldanas, Coordinadora de la xarxa europea Housing Rights Watch; i Sorcha Edwards, Secretària General, Housing Europe.

Els següents cicles abordaran les següents temàtiques: la gestió democràtica de l’energia i l’aigua; la radicalitat democràtica i la lluita contra la corrupció; la qualitat de l’aire i el transport públic; l’economia pel bé comú; i com frenar l’extrema dreta.

En aquesta mateixa nota de premsa us adjuntem l’enllaç perquè us pugueu descarregar el dossier provisional de les jornades.

Dossier Del Barri a Europa

 


Barcelona en Comú /