Redacció •  Catalunya •  18/10/2016

Els alcaldes de la CUP a les comarques de Girona desoiran el requeriment d’avui de la Subdelegació del Govern sobre l’obertura dels ajuntaments el 12-O

Els alcaldes de Celrà, Verges, Mieres i Viladamat han rebut avui una sol·licitud d’informació sobre l’obertura del consistori en la festivitat del 12 d’octubre. Dani Cornellà, Ignasi Sabater, Enric Domènech i Robert Sabater, respectivament, consideren absurda la petició i ignoraran la missiva.
Els alcaldes de la CUP a les comarques de Girona desoiran el requeriment d’avui de la Subdelegació del Govern sobre l’obertura dels ajuntaments el 12-O
 
Els alcaldes dels municipis de Celrà, Verges, Mieres i Viladamat, governats per la CUP, han rebut avui una carta de Manuel Sánchez-Bustamante y de la Herrán, subdelegat del Govern espanyol a Girona, en què se’ls demana que acreditin si els consistoris van restar oberts el 12 d’octubre passat, quins serveis s’hi van prestar i si van treballar empleats públics, i còpia de l’acord pel qual es va procedir a l’obertura.
 
L’obertura d’aquests i altres ajuntaments catalans i de la resta de l’Estat en l’anomenada “Fiesta de Hispanidad” no és una pràctica nova. De fet, en el cas de Celrà i Viladamat és el cinquè any consecutiu que es du a terme. Sempre s’ha fet amb absoluta normalitat i anunciant-ho obertament, i mai no s’ha rebut cap tipus d’advertiment ni amonestació. Per això, sorprendria ara aquesta petició si no fos per l’enrenou causat enguany per la denúncia del PP de Badalona, que ha disparat novament els engranatges de l’Estat per atacar l’autonomia municipal i el moviment independentista.
 
En qualsevol cas, els alcaldes afectats consideren absurd el requeriment, ja que la informació requerida és de domini públic, bé a través de les declaracions expressades en els mitjans de comunicació, bé a través dels acords publicats en els portals web dels municipis, i per tant consideren innecessari formalitzar cap mena de resposta al Sr. Sánchez-Bustamante.
 
Els quatre batlles manifesten la seva voluntat de continuar aplicant els acords municipals pels quals els respectius ajuntaments van decidir obrir el 12 d’octubre, sempre respectant la llibertat d’opció del personal municipal, i comminen la Subdelegació del Govern a deixar de dilapidar els seus recursos, que financem entre tots, en persecucions ideològiques que denoten una clara manca de sentit del ridícul.

 


Catalunya /