Redacció •  Catalunya •  18/01/2018

Xavier Domènech: «Emplacem la Mesa a que treballi per a tothom»

El diputat de Catalunya en Comú Podem demana que la nova Mesa no sigui "de part" com l’anterior i critica la manca de paritat.

Xavier Domènech: «Emplacem la Mesa a que treballi per a tothom»

Xavier Domènech, diputat de Catalunya en Comú Podem, ha demanat a la nova Mesa del Parlament de Catalunya que treballi per a tothom i no sigui de part. «Emplacem la Mesa a que treballi per a tothom i que no sigui una Mesa de part com la de l’anterior legislatura», ha dit en acabar la sessió constitutiva. «Quan actues només per una part generes frustració», ha reblat. Pel que fa al discurs del nou president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, l’ha valorat positivament. «Ha parlat de treballar per recuperar l’autogovern de Catalunya i també de respecte. Ha parlat de convivència, reconciliació, drets socials i de la lluita contra la violència masclista», ha resumit el diputat. «Esperem que aquests compromisos no es limitin a paraules i es puguin dur a terme perquè seria positiu pel conjunt del país», ha matisat.

Quant a la votació, Domènech ha argumentat el vot en blanc de CatECP a tots els llocs de la Mesa: «No hem apostat pel bloc independentista perquè no sabem quin és el seu projecte per a la legislatura que comença, i tampoc per la proposta de Cs perquè, per molt que ens culpin a nosaltres, com avui s’ha demostrat no suma». El diputat ha lamentat que a la Mesa només hi hagi una dona enfront de sis homes. «La fotografia fa mal. Això no pot tornar a passar i ens comprometem a impulsar una reforma del reglament del Parlament que compleixi la Llei d’Igualtat aprovada el 2015», ha anunciat.

Per últim, Domènech ha explicat que CatECP entra al Parlament com a nova força política amb la voluntat de treballar en dues línies principals: «La primera és el desbloqueig de la situació política i social que fa massa temps que vivim», ha dit. «I la segona, aconseguir que el país no es construeixi sense la seva gent. Volem que es facin polítiques per a tots i totes, reclamem una aposta per les polítiques públiques que redueixin la desigualtat», ha conclòs.


Catalunya en Comú-Podem /  Xavier Domènech /