Archivo •  Redacció •  Catalunya •  16/09/2018

Catalunya en Comú Podem demana explicacions al Govern per la construcció d’apartaments en un espai natural a Begur

El diputat David Cid planteja avisa que el projecte previst a la pedrera s’Antiga se superposa parcialment al PEIN Muntanyes de Begur i a la Xarxa Natura 2000.

Catalunya en Comú Podem demana explicacions al Govern per la construcció d’apartaments en un espai natural a Begur

El diputat de Catalunya en Comú Podem (CatECP) David Cid ha registrat una bateria de preguntes dirigides al Govern de la Generalitat en què li demana explicacions per la construcció de nous apartaments a la pedrera de s’Antiga, al terme municipal de Begur, en un espai natural, avisa, que se superposa parcialment al PEIN Muntanyes de Begur i a la Xarxa Natura 2000.

Cid recorda que la llicència provisional atorgada el 1993 per l’Ajuntament de Begur, amb el vistiplau d’Urbanismes i de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, tenia com a condició que es realitzés una restauració total de l’espai natural de la pedrera. Malgrat això, critica que s’han iniciat les obres per construir-hi nous apartaments, a càrrec de l’entitat mercantil Ses Negres SL, sense que s’hagi dut a terme aquesta restauració.

El diputat fa seva la denúncia de diverses entitats ecologistes com Ecologistes en acció o SOS Aigua Freda, que avisen que “la pedrera té un impacte visual destacable i s’hauria de renaturalitzar i d’integrar totalment amb el paisatge de la zona”. “Si seguim amb el ritme de construcció actual, en breu ja no quedaran espais mínimament naturals al llarg de la Costa Brava. A més, cal tenir present que Begur i les seves cales ja estan altament saturades els mesos d’estiu, amb una pressió antròpica molt elevada, un trànsit rodat desproporcionat i unes xarxes de sanejament deficients”, avisen les entitats.

Per tot això, CatECP pregunta al Govern si comparteix aquest projecte, si considera que és legal donat que se superposa parcialment al PEIN Muntanyes de Begur i a la Xarxa Natura 2000 del Litoral, i quines accions ha impulsat per aturar-lo. A més, demana a la Generalitat si s’ha reunit amb les entitats ecologistes que denuncien aquest projecte i l’insta a esclarir si el municipi de Begur “pot assumir nous projectes urbanístics”.


Costa Brava /  especulación urbanística /  urbanismo /