Redacción •  Catalunya •  16/07/2020

Badalona En Comú Podem exigeix que continuï amb la implantació de Zones de circulació 30km/h i la Zona de Baixes Emissions

  • Badalona En Comú Podem exigeix al govern del Partit Popular que continuï amb la posada en marxa d'una de les mesures més ambicioses presentades i iniciades per l'anterior govern en l'Àrea de Mobilitat.
  • L’Àrea de Mobilitat, sota la responsabilitat de la regidora Rosa Trenado, va impulsar al mandat anterior la implantació de Zona de Circulació 30km/h en tota la ciutat i la implantació de Zona de Baixes Emissions al barri del Progrés.
Badalona En Comú Podem exigeix que continuï amb la implantació de Zones de circulació 30km/h i la Zona de Baixes Emissions

Uns dies abans de la finalització del mandat del govern de coalició entre PSC i Badalona En Comú Podem, la regidora de mobilitat Rosa Trenado, presentava l’esborrany d’una de les mesures més ambicioses que s’anaven a portar a terme per la mobilitat sostenible a Badalona. La mesura consisteix en la reducció de la velocitat de circulació a 30km/h en tota la ciutat, amb l’excepció d’algunes vies principals. Aquesta actuació, a més, forma part del conjunt de mesures incloses al Pla Local de Seguretat Viària aprovat el 2009 i que aposta per la reducció de la velocitat com a un element fonamental en la millora de la seguretat viària.

Els objectius principals de la mesura eren la millora de l’habitabilitat de la ciutat i del benestar dels seus ciutadans en promoure una millor integració dels vehicles motoritzats en l’àmbit urbà, així com la reducció de la velocitat, que té un impacte molt significatiu en el nombre i en la gravetat de sinistres que es produeixen a la ciutat, com hem pogut veure en els continus accidents produïts al carrer Baldomer Solà amb el carrer Saragossa. Cal destacar que aquesta mesura també reduiria l’impacte acústic del trànsit que afecta a molts barris de la ciutat, i millora algunes de les emissions vinculades al trànsit de vehicles.

A més el grup municipal demana al govern que avanci també en la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) que es va planificar a la zona del Progrés, i va ser presentada en el Consell de la Mobilitat del passat mes d’octubre, i que va aixecar bones crítiques per part dels agents socials involucrats.

Al Consell de la mobilitat celebrat ahir, el nou govern va declarar la seva negativa a la continuïtat de les dues mesures. En aquest sentit, Badalona En Comú Podem, exigeix que el govern continuï amb la implementació de les mesures de manera urgent. 

La portaveu de Grup Municipal de Badalona En Comú Podem, Rosa Trenado, ha declarat que “Badalona té un gran dèficit de carrils bici i aquesta mesura milloraria enormement la convivència entre els vehicles de mobilitat personal i la resta del trànsit a la calçada, a més de millorar la seguretat de tota la ciutadania i reduir la contaminació ambiental”. Segons Trenado només amb la implantació de mesures valentes com aquestes, podem aconseguir l’objectiu de desenvolupar una mobilitat més sostenible i segura a la ciutat.


Badalona En Comú /