CatECP •  Redacció •  Catalunya •  14/04/2019

Asens: “L’autèntic candidat del PSOE per Catalunya és Josep Borrell”

El candidat d’En Comú Podem afirma que els socialistes no tenen projecte per Catalunya: “De les 110 propostes del PSOE, ni una esmenta Catalunya”.

Asens: “L’autèntic candidat del PSOE per Catalunya és Josep Borrell”

El candidat a les eleccions del 28A per En Comú Podem, Jaume Asens, ha afirmat que la proposta del PSOE per Catalunya és “un full en blanc”. “Com s’entén que a les 110 propostes programàtiques del PSOE ni tan sols es mencioni Catalunya? Doncs perquè qui decideix la política del PSOE amb Catalunya no és Meritxell Batet. Tampoc Miquel Iceta, que cada vegada que llança una proposta emmordassen. L’autèntic candidat del PSOE per Catalunya és Josep Borrell», ha recalcat.

“Si nosaltres som forts, li marcarem el rumb al PSOE, però si no ho som, mirarà a la dreta”, ha avisat Asens, que ha advertit que votar al partit socialista en aquestes eleccions és “votar un govern de PSOE i Ciutadans, un govern de dretes que que dóna les claus als bancs i que pot fer Rivera vicepresident”. “Nosaltres no volem rescatar als bancs, volem rescatar als treballadors, a l’empresa que paga els seus impostos, a la noia que només pot treballar de cambrera, als pagesos, als jubilats que han sortit avui a manifestar-se per reclamar unes pensions dignes”, ha assenyalat. Jaume Asens ha afirmat que En Comú Podem vol defensar precisament els interessos i els drets d’aquesta gent i ha criticat als qui “agiten banderes però fan retallades socials”: “La nostra bandera és un hospital públic, una escola pública”.

Asens ha remarcat que els socialistes “tenen les mans lligades pels poders econòmics” i que no podran acabar amb les clavegueres de l’Estat perquè les van inventar ells”. “Ser socialista no és asseure’s a un consell d’administració, ser un socialista és defensar els interessos de la gent”, ha defensat.

El candidat d’En Comú Podem a les eleccions del 28A ha anunciat que el primer que farà quan arribi al Govern és “prohibir les pilotes de goma, defensar les víctimes de l’1 d’octubre, despenalitzar l’eutanàsia i impulsar una transició energètica amb un impost verd als rics”.

El candidat per Lleida, Jaume Moya, ha criticat l’estratègia electoral del PSOE. “Han decidit fer una campanya amb fotografies en blanc i negre, necessiten algú que els hi doni color, i aquest color no ha de ser el taronja”, ha dit en referència a Cs. “Nosaltres li exigirem al PSOE que faci allò que no s’ha atrevit a fer”, ha afirmat Moya. I ha continuat: “Nosaltres som la garantia per a unes pensions dignes, per a que el dret a l’habitatge sigui una realitat i per a que tothom tingui accés a uns serveis públics de qualitat”.

La número dos per Lleida, Maria Corrales, la candidata més jove de l’espai, ha afirmat que a la seva generació li han robat el present i ha reivindicat la política com “l’únic instrument per a rescatar el seu futur”. Corrales ha definit la política “com el dret a que ningú ens imposi cap Govern que no volem a través de les clavegueres i com la força gegant de la gent comuna per frenar els abusos”. Per això, ha afirmat que el 28A es decidirà “si els que ja ho tenen tot, les elèctriques, la banca, els mitjans de comunicació, continuen tenint també el Govern i les institucions; o, si per primera vegada podem tenir un Govern a l’Estat on el rumb el marqui la ciutadania”.


campaña electoral /  Catalunya /  Catalunya en Comú-Podem /  elecciones generales /  PSOE /