Redacció •  Catalunya •  13/11/2018

Susanna Segovia pregunta a ERC si “té intenció de seguir prorrogant la dècada d’austeritat i de misèria”

La portaveu dels comuns al Parlament anuncia que el seu grup portarà la proposta de pacte de claredat a la Taula pel Diàleg.

Susanna Segovia pregunta a ERC si “té intenció de seguir prorrogant la dècada d’austeritat i de misèria”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Susanna Segovia, s’ha dirigit avui a ERC per preguntar-li si “té intenció de seguir prorrogant la dècada d’austeritat i de misèria” a Catalunya. Segovia ha afirmat que el seu grup no acceptarà “gestos simbòlics” als propers pressupostos de la Generalitat, sinó uns comptes que “realment” reverteixin retallades. “No n’esperem res de Torra i d’Artadi, que va ser artífex de les retallades amb Mas i Mas Colell, però voldríem saber si ERC té intenció de seguir prorrogant aquesta dècada d’austeritat, retallades i misèria”, ha dit.

En aquest sentit, la portaveu ha instat el Govern a “escoltar el carrer” i la multitud de sectors socials que es manifestaran les properes setmanes: els metges “que no es posaven de vaga des de fa més d’una dècada i han perdut un 30% del salari”, els estudiants que “reclamen la rebaixa del 30% de taxes aprovada pel Parlament”, o els funcionaris que han cridat a la vaga “perquè el Govern està incomplint l’acord de retorn del 10% de la paga del 2013 aquest any i a qui se’ls planteja un calendari de retorn fins el 2026”.

Segovia ha explicat que CatECP encara no coneix “res” de la proposta de pressupostos i només s’ha assabentat “pels mitjans” dels “gestos simbòlics” que el Govern vol fer per “garantir-se el suport” del seu grup.

Pacte de claredat

D’altra banda, la portaveu de CatECP ha anunciat que el seu grup portarà la proposta de pacte de claredat a la Taula pel Diàleg que se celebrarà el proper divendres al Palau de la Generalitat. “Plantejarem la necessitat de treballar per un pacte de claredat que acordi una sortida social i política a la situació, i que fixi com ha de ser el referèndum que Catalunya necessita”, ha exposat, alhora que ha detallat que aquest pacte serviria per després “parlar amb el Govern de l’Estat”. Segovia ha insistit en la necessitat de construir un “espai realment transversal” i que aquesta sigui “la taula del 80%”, en què també hi participin els agents socials.

“Lamentable gestió” dels MENAs

Per últim, la diputada ha anunciat que el seu grup demanarà la compareixença al Parlament del Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, per la “lamentable gestió” de la problemàtica dels menors no acompanyats. Segovia ha denunciat que el Govern deu 12 milions d’euros als centres de menors tutelats mentre, “com sempre, són els ajuntaments els que hi posen recursos”.


Catalunya en Comú-Podem /  Susanna Segovia /