Redacción •  Catalunya • 13/03/2020

S’aprova l’esmena d’En Comú Podem per a la construcció de l’Escola Montigalà a Badalona

Els comuns han presentat una esmena al Pressupost de la Generalitat 2020 per a la construcció de l’Escola Montigalà, actualment en barracons.

S’aprova l’esmena d’En Comú Podem per a la construcció de  l’Escola Montigalà a Badalona

Catalunya En Comú Podem ha presentat una esmena als pressupostos de la Generalitat 2020 per a la construcció de la nova Escola Montigalà, actualment en barracons. Gràcies a l’esmena aprovada al Parlament, es comptarà amb un pressupost inicial de 300.000 euros per a aquest any 2020, que permetrà començar el projecte. Això també servirà per posar fi a la possibilitat de tancar l’escola o eternitzar en el temps la seva construcció, fins ara totalment incerta.

Aquesta victòria per a l’Escola Montigalà se suma a altres fites que En Comú Podem ha aconseguit per Educació: el pressupost 2020 es situa a 500 milions d’euros per sobre del pressupost d’Educació de 2010, revertint així les retallades dels últims anys, essent un dels departaments que més augmenta, clarament per sobre de la mitjana.

Segons la presidenta del grup municipal Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, l’Escola Montigalà té pendent la seva construcció des de fa 11 anys, i per tant, l’aprovació d’aquesta esmena és una gran notícia. Segons Llauradó «Badalona té moltes necessitats educatives, i aquesta també és una reivindicació compartida amb la comunitat educativa de l’escola Montigalà i de FAMPAS Badalona, que han organitzat moltes manifestacions i accions directes per aconseguir l’escola nova».

D’altra banda, el grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem havia negociat amb el govern de la Generalitat tirar endevant aquesta esmena, garantint un mínim de 200.000 euros per aquest any, tot i que en el moment de la seva votació en Comissió Parlamentària encara no s’havia concretat.

Badalona En Comú Podem segueix treballant per garantir l’educació pública de qualitat en tots els sentits, amb la necessitat de millorar el manteniment de tots els centres educatius, les noves construccions, ampliar beques menjador, desplegar l’escola inclusiva, acabar amb la segregació escolar, i aconseguir un millor finançament.


Badalona En Comú /  l’Escola Montigalà /  Redacción /