Redacción •  Catalunya •  12/10/2016

Podem Badalona no celebra els genocidis

El Consell Ciutadà de Podem Badalona es desvincula de qualsevol tipus de celebració o commemoració de l’anomenat dia de la hispanitat que marca la data d’inici de tota una sèrie de barbaritats que engloben el genocidi i l’espoli que els pobles de sud Amèrica i l’Amèrica llatina van patir. Ens reafirmem en el nostre compromís amb l’internacionalisme i la fraternitat entre els pobles i, per això, considerem remarcar la nostra desvinculació d’una data com aquesta.

Podem Badalona no celebra els genocidis

En aquest mateix supòsit, valorem positivament la proposta realitzada pel govern local permetent a les treballadores municipals escollir per la seva voluntat si aquest dimecres 12 d’octubre treballaran voluntàriament  o no, tenint un dia alternatiu festiu. Encara que també considerem que la política badalonina i, la que realitza dia a dia el govern municipal, no només ha d’estar lligada a accions simbòliques com aquestes i creiem necessari entomar els grans reptes que com a ciutat tenim, conjuntament i amb pluralitat.

Per altra banda, rebutgem qualsevol utilització partidista per part de l’oposició i col·lectius feixistes per tal de crear un conflicte social i polític inexistent i innecessari. Creiem que també s’hauria de revisar la llibertat que les grans superfícies i els comerços tenen per obligar a les seves treballadores a obrir en dies festius cosa que no sembla molestar al Partit Popular i altres organitzacions.