Redacció •  Catalunya •  10/09/2017

Xavi Domènech: «És una vergonya veure la Guàrdia Civil registrant mitjans de comunicació»

El Coordinador General de Catalunya en Comú carrega contra el govern del PP per la seva manca de solucions a la "pitjor crisi territorial de l’estat espanyol des de la Transició".

Xavi Domènech: «És una vergonya veure la Guàrdia Civil registrant mitjans de comunicació»

El Coordinador General de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha criticat aquest matí la manca de solucions aportades pel govern del PP al que ha descrit com «la pitjor crisi territorial a l’estat espanyol des de la Transició». «El PP s’amaga darrere dels jutges i dels tribunals per no afrontar una crisi que és política i que, per tant, requereix una solució política. És una vergonya veure la Guàrdia Civil registrant impremtes i ara mitjans de comunicació», ha dit en referència als registres que s’han dut a terme a Constantí i Valls.

Domènech ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior a la reunió de la Coordinadora Nacional de Catalunya en Comú en la que s’ha aprovat la pregunta sobre la participació de la formació a la mobilització de l’1-O que es traslladarà a les prop de 10.000 persones inscrites en una consulta online entre el 12 i el 14 de setembre.

Tal com ha explicat la portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, la pregunta és fruit d’un debat «intens i ric que s’ha dut a terme en les diferents trobades de vegueries que s’han fet en els últims dies i que hem continuat avui a la Coordinadora Nacional». En aquest sentit, ha afegit que «a l’anterior trobada ja vam aprovar que donaríem suport a la mobilització de l’1-O i ara decidirem en quina mesura ho fem». La pregunta i el preàmbul que l’acompanya han estat aprovats per 75 vots a favor, 1 vot en contra i 15 abstencions. La resposta a la pregunta és binària (sí/no) i el resultat de la consulta es donarà a conèixer el 15 de setembre.

La pregunta i el preàmbul aprovats són els següents:

El 8 de juliol, la Coordinadora Nacional de Catalunya en Comú va aprovar donar suport a la mobilització de l’1-O, i fer front a qualsevol tipus de repressió, inhabilitacions i suspensions per part de l’Estat, tot respectant la diversitat de l’espai alhora que s’emplaça a continuar treballant per aconseguir un referèndum efectiu que posés solució a la situació de bloqueig actual i fer front als atacs a la sobirania de Catalunya perpetrats pel Partit Popular.

Catalunya en Comú ha de participar a la mobilització de l’1-O?


referéndum Catalunya /  Xavier Domènech /