Redacción •  Catalunya •  29/09/2017

Xavier Domènech: “L’1 d’octubre aquest poble farà possible les llibertats de Catalunya”

Catalunya en Comú omple les Cotxeres de Sants en un acte en defensa de la política, el diàleg i la democràcia que ha comptat amb el suport de Yanis Varoufakis, Owen Jones i Íñigo Errejón.

Xavier Domènech: “L’1 d’octubre aquest poble farà possible les llibertats de Catalunya”

El coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha assegurat que el proper 1 d’octubre el poble de Catalunya “li dirà al senyor Rajoy que ha de marxar de la Moncloa” i amb la seva mobilització “farà possible les llibertats de Catalunya”, i també “les llibertats d’Espanya”. “Hem de ser a l’avantguarda de la defensa de les llibertats i la sobirania d’aquest país”, ha afirmat Domènech, que ha defensat que “som més lliures quan ho fem des de la màxima diversitat i des de la màxima llibertat dels pobles”.
 
Domènech ha fet aquestes declaracions en un acte a Cotxeres de Sants que ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos; el secretari de l’Executiva de CatComú, Joan Josep Nuet; Lucía Martín, portaveu de CatComú i diputada d’En Comú Podem; Gerardo Pisarello, portaveu de CatComú i Primer Tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona; Elisenda Alamany, portaveu de CatComú; i Íñigo Errejón, Secretari d’Anàlisi Estratègic i Canvi Polític de Podemos i diputat al Congrés.

“L’1-O interpel·la a tots els que volem defensar les institucions, l’estat de dret i les llibertats”, ha coincidit en la seva intervenció Errejón, que ha demanat que la ciutadania catalana doni “una lliçó democràtica” al govern del PP. “Aquest diumenge no esteu sols, no és només un combat per Catalunya, és un combat per la democràcia”, ha manifestat Errejón, que s’ha confessat “orgullós” de la “tradició tumultuosa de Catalunya que va guanyar els drets socials i laborals i que sempre ha estat a l’avantguarda de la defensa de la democràcia”.

Per la seva banda, Elisenda Alamany ha acusat el govern del PP “d’amagar-se darrera de la policia i els tribunals” i ha subratllat que això demostra que “ha abandonat la política i no té cap projecte democràtic no només per Catalunya, sinó per la resta de l’Estat”. “Són ells qui ens convoquen a omplir els carrers i les places, a mobilitzar-nos com mai”, ha sostingut. La portaveu de Catalunya en Comú ha defensat que cal construir “un país on governin els mateixos que han governat 30 de 37 de democràcia”, i on no “es mantinguin 2.300 milions de retallades” ni se subvencionin escoles de l’Opus Dei, i ha mantingut que no acceptarà “cap lliçó” dels que “fins fa quatre dies no defensaven ni el dret a l’autodeterminació del Catalunya, ni la del Sàhara, ni la del Kurdistan ni la de Palestina”.

Gerardo Pisarello també ha fet una crida a la mobilització davant “la gent que considera sediciós manifestar-se legítimament al carrer”, perquè “el dia de demà considerarà sediciós el dret a vaga o a mobilitzar-se per un habitatge just”, ha alertat. Per la seva banda, Joan Josep Nuet ha subratllat “l’obligació de defensar el dret d’opinió i el dret a vot amb ungles i dents”, i Laura Campos ha denunciat les accions de la Fiscalia per “generar un clima de por d’alcaldes i alcaldesses que només han fet que vetllar pel dret a la participació política dels seus veïns i veïnes”.

Durant l’acte s’han projectat missatges de suport del vicepresident del Parlament Europeu, Dimitrios Papadimoulis; l’impulsor del DiEM 25, Yanis Varoufakis; la vicepresidenta del grup dels Verds/ALE al Parlament Europeu, Ska Keller; l’eurodiputada del Bloco de Esquerda Marisa Matias i l’eurodiputada d’IU Marina Albiol.


Catalunya en Comú /  referéndum Catalunya /  Xavier Domènech /