Redacció •  Catalunya •  08/06/2017

Naomi Kleim, José Mujica i Yannis Varoufakis donen suport a la Trobada “Ciutats sense por”

Aquest cap de setmana tindrà lloc la trobada municipalista internacional “Ciutats Sense Por”, organitzada per Barcelona En Comú, per tal de construir xarxes globals de refugi i esperança de pobles i ciutats que s’estan aixecant per defensar els drets humans, la democràcia i el bé comú.

Naomi Kleim, José Mujica i Yannis Varoufakis donen suport a la Trobada “Ciutats sense por”
José Mujica, expresident d’Uruguay; Yannis Varoufakis, economista i cofundador de DIEM25; i Naomi Klein, periodista i activista antiglobalització, donen suport a la trobada en uns vídeos on reafirmen el paper que han de complir les ciutats per lluitar contra el neolliberalisme i animen els ciutadans a assistir a aquest esdeveniment.
 
 
“No hi ha força o poder més conservador en el món que la por”, assegura Varoufakis, ”la por ens paralitza, permet a l’establishment destruir l’esperança i enfonsar els moviments socials, que tenen una oportunitat única per marcar la diferència i fer d’aquesta Europa nostra, els nostres països, ciutats i municipis, llocs millors”. Segons l’economista grec, “la iniciativa Fearless Cities és un primer pas crucial cap a una Europa lliure de por”.
 
Naomi Kleim, s’adreça a Ada Colau i Manuela Carmena com a “heroïnes” perquè representen “una gran victòria pels moviments socials, que està inspirant molta gent en tot el món a pensar que és possible fer el mateix, que és possible construir ponts entre els moviments socials i els governs de les ciutats”. Per a l’activista antiglobalització, l’única alternativa real i contra les forces feixistes i xenòfobes que estan creixent arreu d’Europa i Estats Units, “ve del govern local, d’experiments com els que estem veient en Barcelona i Madrid, on la transformació i la democratització profunda són possibles, on el lideratge feminista és possible”.
 
Per la seva banda, José Mujica remarca que “més que mai, els governs municipals, que estan molt a prop de les preocupacions de la gent, tenen un gran paper a complir”.
 
Vídeos sencers de cadascun d’aquestes personalitats referents en política internacional: https://barcelonaencomu.cat/ca/post/naomi-kleim-jose-mujica-i-yannis-varoufakis-donen-suport-la-trobada-ciutats-sense-por
 
Les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau, i de Madrid, Manuela Carmena, inauguraran aquestes jornades, juntament amb altres alcaldes i líders locals d’arreu del món, amb l’acte “Ciutats Sense Por: xarxes globals de refugi i esperança”, que tindrà lloc demà divendres 9 de juny a les 19h a la Plaça dels Àngels.
 
Aquestes jornades reuniran més de 700 persones de més de 180 ciutats del món i que comptaran amb la participació de 12 alcaldes, 6 d’ells de ciutats espanyoles. Durant els tres dies es realitzaran 21 tallers i taules temàtiques, 2 plenaris i 3 actes públics.

Barcelona en Comú /  Ciutats sense por /  José Mújica /  Naomi Klein /  Yannis Varoufakis /