Redacció •  Catalunya •  07/04/2019

Jaume Asens: “El vot útil socialista en aquestes eleccions no és al PSOE sinó a En Comú Podem”

El candidat a les eleccions del 28A afirma que el vot del republicanisme, "no l’èpic ni el de gestos, també és a ECP i no a ERC”.

Jaume Asens:  “El vot útil socialista en aquestes eleccions no és al PSOE sinó a En Comú Podem”

Més de 1.500 persones han participat aquest matí a l’acte de campanya que ha reunit a Jaume Asens, Ada Colau i Pablo Iglesias a La Farga de l’Hospitalet. Presentat per Lucía Martín, portaveu d’En Comú Podem al Congrés, l’acte ha arrancat amb el discurs de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha insistit que, des de la moció de censura que va fer fora de La Moncloa Mariano Rajoy, el partit socialista no ha deixat de fallar a la ciutadania: “El PSOE no va apostar fort pels que haurien pogut ser els pressupostos més socials de la història perquè en els moments claus, els tremolen les cames i, per exemple, no s’ha atrevit a frenar els augments abusius dels lloguers”. Així mateix, Colau ha recalcat que també han fallat els partits independentistes: “PDCAT i ERC, per motius electoralistes, han bloquejat els PGE com si no hi hagués vides en joc, com si el bloqueig no ens portés a un cul de sac”, ha afirmat.

En la seva intervenció, el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha recordat que s’ha de governar “no per conciliar els interessos dels poderosos amb els de la gent humil sinó per defensar els interessos de la gent humil”. Iglesias ha insistit que l’única manera d’assegurar-ho és, precisament, “posar límits als poderosos” com ha fet l’Ajuntament de Barcelona, “un referent”, ha dit, que ha aconseguit una empresa pública d’energia i polítiques d’habitatge per “dignificar la vida de la gent”.

El candidat d’En Comú Podem a les eleccions generals del 28A, Jaume Asens, ha reivindicat de nou l’Espanya del No Pasaran, de l’Orgullo Gay, del 15M i ha insistit que “defensar Espanya és defensar Catalunya”. “Sabem que Espanya sense Catalunya no avança, però si no avança Espanya, Catalunya tampoc ho farà. Catalunya no podrà decidir si no canvia Espanya”, ha defensat.

Asens ha afirmat que davant les eleccions només hi ha tres possibilitats: “La gran coalició de l’Ibex 35 amb PSOE i CS,  el tripartit de l’extrema dreta que vol tornar a l’Espanya en blanc i negre i la nostra, un govern feminista, de progrés, que entengui la plurinacionalitat de l’Estat i reconegui que Catalunya té dret a decidir”.

Per tot això, ha advertit que Pedro Sánchez no és de fiar, “és un camaleó polític i si pot triar, pactarà amb CS”. “El vot socialista és una possibilitat que Rivera sigui vicepresident i Arrimadas, ministra. Però el socialista de veritat defensa la seva gent, no als poderosos. El veritable vot socialista en aquestes eleccions és als comuns, no al PSOE”.

Asens també ha criticat els partits independentistes, “que tampoc són creïbles perquè diuen que volen pactar amb nosaltres però després voten contra els PGE i donen un xec en blanc a la dreta”. “El vot útil del republicanisme, no l’èpic ni el dels gestos, també és el vot als comuns”, ha conclòs.


28-A /  Catalunya /