CatECP •  Redacció •  Catalunya •  13/04/2019

Asens: “El 28A no us conformeu amb la còpia; per un Govern amb En Comú Podem, cal votar En Comú Podem”

El candidat alerta que “posar a Gabriel Rufián al Congrés és tirar una moneda a l’aire”.

Asens: “El 28A no us conformeu amb la còpia; per un Govern amb En Comú Podem, cal votar En Comú Podem”
“ERC ens té desorientats”, ha afirmat el candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, al primer míting de la campanya electoral del 28A, celebrat aquesta tarda al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet. “D’una banda tenim l’ERC de les 155 monedes de plata i de l’altra la que diu que no vol anar a Madrid a bloquejar”, ha concretat. “Però fa només dos mesos van tombar els pressupostos més socials de la història”, ha recordat Asens, que ha afegit que “diuen que volen pactar amb nosaltres però sempre ho acaben fent amb el partit de les retallades”. El candidat ha celebrat que ERC torni ara a la “pantalla del referèndum després de considerar-la superada”, però els ha etzibat que “no són creïbles”. 
 
“Els republicans de cor han de saber que votar En Comú Podem és votar el republicanisme efectiu, no el retòric. El republicanisme que vol abaixar les taxes universitàries, acabar amb els barracons d’estudiants i les llistes d’espera. El republicanisme que no s’oposaria mai a apujar els impostos a les grans fortunes del nostre país com ha fet ERC al Parlament”, ha detallat Asens. En aquest sentit, el candidat ha agraït les paraules de Tardà quan va afirmar que l’aposta d’ERC havia de ser un govern del PSOE amb En Comú Podem. Però ha advertit que “els catalans i les catalanes saben que avui posar a Gabriel Rufián al Congrés és tirar una moneda a l’aire”. “Implica que ens puguem trobar amb unes noves eleccions en dos mesos com ja va passar amb la votació de pressupostos”, ha dit. “O pitjor, amb un Govern del PSOE i Cs que acabi amb els nostres drets i amb el nostre model d’immersió lingüística”.
 
Per tot això, Asens ha conclòs la seva intervenció amb un missatge molt clar: “El 28A decidim entre un govern contra Catalunya o amb Catalunya, entre un Govern amb Rivera o un Govern amb nosaltres”. I ha sentenciat: “El 28A no us conformeu amb la còpia; per un Govern amb En Comú Podem, cal votar En Comú Podem”
 
Per la seva part, la número dos per Barcelona, Aina Vidal, ha criticat la “cobardia” del Govern de Pedro Sánchez, que ha estat “incapaç de revertir els aspectes més lesius de la reforma laboral i reformar les pensions per tenir una vellesa digna”. “Les pensions no són un regal, són part del nostre salari”, ha emfatitzat. Per tot això, Vidal ha insistit que si hi ha alguna possibilitat o garantia de tirar endavant un govern de progrés i que situï a les persones al centre passa perquè En Comú Podem estigui al Govern”. “Aquestes eleccions van de democràcia, i democràcia és arribar a final de mes, són les escoles bressol, és el feminisme i el municipalisme”, ha conclòs.

28-A /  campaña electoral /  Catalunya /