Redacció •  Catalunya •  07/03/2019

Barcelona en Comú reivindica el gir feminista del govern de la ciutat i se suma a la vaga del 8M

  • Durant aquest mandat, el feminisme ha sigut una prioritat a l’Ajuntament amb l’aprovació d'un reglament per a l’equitat de gènere, les clàusules de gènere per a la contractació pública o el protocol contra les agressions sexuals a l’oci nocturn.
  • Des de 2015, Barcelona en Comú ha invertit 190.000 euros en polítiques feministes a l’organització.
  • Divendres s’obrirà la seu de carrer Marina com a espai de cures i reivindicació feminista.
Barcelona en Comú reivindica el gir feminista del govern de la ciutat i se suma a la vaga del 8M

Barcelona, 07.03.2019

Treballar totes les polítiques municipals amb perspectiva de gènere ha estat clau en aquests quatre anys. Avui, Barcelona en Comú ha sortit al carrer per explicar tots els assoliments amb els quals ha fet un gir a l’Ajuntament per posar-lo al servei dels feminismes i de la igualtat de gènere. Aquesta transformació es reflecteix en les mesures estructurals que s’han activat durant aquest mandat on el feminisme ha sigut una prioritat com l’aprovació d’un reglament per a l’equitat de gènere, les clàusules de gènere per a la contractació pública o el protocol contra les agressions sexuals a l’oci nocturn.

En un context on hi ha un auge de les desigualtats i una onada de l’extrema dreta, la política feminista no havia estat mai tan clau per definir un model de societat. Per això, des de Barcelona en Comú defensem que la Barcelona del futur és feminista. En aquests quatre anys s’han fet canvis estructurals i que avui  hem recollit en un diari on s’explica com s’ha millorat la situació econòmica de les dones en la ciutat; com s’ha perseguit que la inversió global de l’Ajuntament fomenti la igualtat de gènere; s’han impulsat polítiques en tota l’acció de govern; com s’ha combatut la violència davant les dones i persones LGTBI; s’han fet polítiques per tenir cura de les cuidadores; s’han impulsat els drets de les dones migrants; s’ha lluitat contra el tràfic de persones amb fins de prostitució forçada; s’ha vetllat pels drets de les treballadores sexuals; s’han promogut la diversitat sexual i de gènere a la ciutat; i com s’han impulsat mesures d’atenció i salut.

“A Barcelona seguirem lluitant amb més polítiques feministes que mai per seguir-les portant a tots els àmbits i àrees de la ciutat”, ha manifestat Ada Colau, qui avui ha participat en una acció informativa per informar sobre els quatre anys de polítiques feministes fetes a la ciutat. Colau ha recordat que, entre altres mesures, més de 55.000 dones han trobat feina a la ciutat gràcies a Barcelona Activa; que s’ha corresponsabilitzat l’oci nocturn en la lluita contra la violència masclista amb el programa No Callem; i a més s’han fet polítiques actives perquè les nenes tinguin referents de dones en ciència i tecnologia a les escoles.

Vaga feminista

A Barcelona En Comú s’han buscat les estratègies per a combatre aquesta cultura masclista, començant per un compromís polític i dedicant-hi els recursos necessaris. De fet, en el pla d’enfortiment organitzatiu elaborat poc després de guanyar les eleccions, se situava com a objectiu transversal despatriarcalizar el moviment polític i el model d’organització entès com un procés d’apoderament, transformació i reforç dels valors feministes. En aquests quatre anys, Barcelona en Comú porta invertits 190.000 euros en polítiques feministes que van des de l’elaboració d’una diagnosi de gènere; ajudes als membres amb responsabilitats públiques i nens a càrrec o el projecte educatiu dirigit a la infància.

Convertir Barcelona en Comú en una organització feminista és una línia estratègica transversal i present en tots els plans i projectes interns. Enguany, Barcelona En Comú torna a adherir-se a la vaga feminista del 8M. Durant tota la jornada de vaga, la seu de l’organització (C/Marina, 131, baixos) estarà oberta com a espai de cures i punt de trobada per anar a la manifestació a la tarda  Les tasques de cures i cuina les realitzarà un grup d’homes voluntaris.

Barcelona En Comú participarà en la manifestació convocada pels col·lectius feministes i que farà el recorregut des de la Plaça Espanya a partir de les 18.30 hores.

Tota la informació sobre la vaga feminista es pot consultar aquí

 


Ada Colau /  Barcelona en Comú /  Vaga feminista /