Redacció •  Catalunya •  07/03/2018

CatECP reclama que es reuneixi el Consell d’Administració de l’ACA per revertir la pujada de l’11’8% del preu de l’aigua de l’ATLL

El grup demana les compareixences d’Artur Mas, Andreu Mas-Colell, Santi Vila, Lluís Recoder i Elsa Artadi perquè donin explicacions sobre la privatització fallida d’Aigües Ter-Llobregat.

Catalunya en Comú Podem alerta que la sentència del Suprem invalida els drets d’Acciona a cobrar el cànon concessional.

CatECP reclama que es reuneixi el Consell d’Administració de l’ACA per revertir la pujada de l’11’8% del preu de l’aigua de l’ATLL

Catalunya en Comú Podem ha reclamat aquest dimecres que es torni a reunir el Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per revertir l’increment de l’11’8% de la tarifa de l’aigua en alta subministrada per Aigües Ter-Llobregat aprovada el passat 28 de desembre. En una proposta de resolució, el grup mostra el seu rebuig a la pujada del preu, i subratlla que la sentència del Tribunal Suprem que va tombar la privatització d’ATLL invalida els drets d’Acciona a cobrar el cànon concessional, causant de bona part de la pujada de la tarifa.

El grup parlamentari també ha sol·licitat la compareixença de diversos dels responsables del procés de privatització l’ATLL que finalment ha resultat fallida: de l’expresident de la Generalitat Artur Mas; de l’exconseller d’Economia Andreu Mas-Colell, dels exconsellers de Territori i Sostenibilitat Santi Vila i Lluís Recoder; i de l’excàrrec del Departament d’Economia Elsa Artadi. CatECP ha demanat que compareguin en seu parlamentària, un cop constituïdes les comissions oportunes, per tal que donin explicacions sobre la privatització.

La Proposta de Resolució reclama que el Parlament expressi el seu suport al recurs contenciós-administratiu contra l’acord d’increment de la tarifa que han anunciat que interposaran la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i d’altres entitats locals. Aquestes entitats també estan demanant a l’ACA que reuneixi el seu Consell d’Administració per revertir la pujada, sense que l’ACA estigui atenent la petició.

El text alerta que des del 2010 fins ara hi ha hagut un augment d’un 138% de la tarifa de l’aigua de l’ATLL, i subratlla que és una “prioritat de país” recuperar la gestió pública de l’abastament d’aigua en alta a Catalunya. A més, assenyala que és “inajornable” un “Pacte nacional de l’aigua” que incorpori formes de control social, participació de la ciutadania i rendició de comptes a les polítiques de gestió del cicle integrat de l’aigua i les conques fluvials de Catalunya.


Catalunya en Comú-Podem /