Redacción •  Catalunya •  07/02/2018

Barcelona En Comú exigeix el cessament immediat de l’agressió turca contra Afrin a Síria

L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, juntament amb el primer tinent d'alcalde Gerardo Pisarello, la regidora de Relacions Internacionals de l'Ajuntament de Barcelona Laura Pérez, i la diputada d’En Comú Podem Sònia Farrè signen una declaració de suport amb acadèmics com Noam Chomsky i Judith Butler.

Barcelona En Comú exigeix el cessament immediat de l’agressió turca contra Afrin a Síria

Barcelona, 7.2.2018

Davant els atacs a la població civil de Afrin, Barcelona En Comú s’uneix a la demanda d’activistes pels drets humans, organitzacions, sindicats i membres del món acadèmic per exigir el cessament immediat de l’agressió turca contra aquesta ciutat siriana. Exigim respecte als Drets Humans i una solució pacífica per a la qüestió kurda a Turquia.

Aquesta declaració de suport, a la qual també s’han unit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcalde, Laura Pérez, regidora de Relacions Internacionals i Feminismes i LGTBI, així com Sònia Farré, diputada d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, compta amb el suport de Noam Chomsky, Judith Butler, Michael Hardt, Michael Walzer de Princeton i David Graeber de la London School of Economics i demana a Rússia, Iran i els Estats Units que aturin  l’agressió turca contra l’enclavament pacífic d’Afrin en el nord de Síria. La declaració, signada inicialment per 15 acadèmics, ja ha estat signada per més de 100 polítics, líders sindicals i activistes de drets humans  de tot el món.

Des de que el president turc, Recep Tayyip Erdogan, comencés el seu assalt a Afrin el 20 de gener de 2018, els avions de combat turcs han bombardejat a civils, obligant a les persones a entrar en soterranis i coves per evitar els atacs aeris. Han destruït instal·lacions mèdiques i d’ajuda, inclosa la seu de la Mitja Lluna Vermella Kurda en Afrin, han destruït llocs històrics que il·lustren el ric passat dels pobles del nord de Síria, han emprat a bandes yihadistes a les quals se’ls ha promès «matar a tots els kurds ateus en Afrin» i la presència dels quals fa que els cristians i Yezidis temin més massacres com les comeses per ISIS. Han matat a més de 100 persones i ferit a més de 150, en la seva majoria dones i nens. Més de 5.000 persones han estat desplaçades.

Tal com es recull a la declaració de suport, Barcelona en Comú creu que l’atac d’Erdogan «és un acte flagrant d’agressió contra una regió pacífica i governada democràticament». Per això, des de Barcelona En Comú ens sumem a la mobilització convocada pel 25 de febrer a Barcelona per exigir el cessament de l’atac a la població kurda.

 


Afrin /  Barcelona en Comú /  Siria /  Turquía /