Redacció •  Catalunya •  05/02/2018

Concentracio l´empresa de disseny gràfic Little Buddha

Dimarts 6 de febrer l´empresa de disseny gràfic Little Buddha. A les 8´30 hores del mati C/Pujades 146-148, Barcelona.

Concentracio l´empresa de disseny gràfic Little Buddha

El passat mes de juliol es va constituir legalment la secció sindical de la CGT a l’empresa LITTLE BUDDHA. Aquesta va ser constituïda per donar resposta a la repressió laboral que venien patint les afiliades i per defensar els drets del conjunt de treballadors i treballadores de LITTLE BUDDHA. Des d’un primer moment l’empresa es va prendre la constitució d’aquesta com un acte hostil i la repressió a l’empresa es va agreujar, fins al punt que ens nega el nostre dret d’organització dels treballadors.

Des de la constitució de la secció sindical de CGT hem patit a nivell sindical:

-Sancions de fins a 60 dies de sou i feina per l’existència d’un compte de twitter de la secció i l’us de hashtags públics que l’empresa considera propis (actes que l’empresa considera com a «hostils»).-Demanda de 150.061,27 € por l’activitat a twitter de la secció sindical i perquè l’empresa considera que volem «lucrar-nos» en el seu nom.

-Suspensió de 60 dies de sou i feina per mesures disciplinaries sense justificació objectiva ni raonable  per secundar la vaga del 8 de novembre i assistir al metge en horari laboral per a la revisió d’embaràs, alegant perjudici econòmic per a l’organització de l’empresa.-15 dies de suspensió per recopilar informació sobre lipoatrofia en relació a l’embaràs.

-No se’ns reconeix com a secció sindical i se’ns adverteix que no podem repartir informació als traballadors a la porta de l’empresa en horari no laboral sense comunicar-ho previament.

I a nivell laboral:

-Degradació del nostre lloc de treball realitzant tasques de categories inferiors i llevant-nos tot tipus d’accés a les tasques realitzades els últims 10 anys.

-Se’ns acusa de deslleialtat i d’ocultar informació a l’empresa.

-Se’ns desasignen tasques que sempre hem gestionat de forma correcta.

-Rebem recriminacions por la no assistència a activitats i reunions fora del nostre horari laboral.

-Se’ns encarreguen tasques que res tenen a veure amb les nostres funcions (a una administrativa se li encarregaven tasques elèctriques).

-Es realitzen canvis continuats de la nostra posició a l’organigrama.

-Es realitzen avaluacions subjectives del nostre treball causant un perjudici econòmic al no poder cobrar el bonus semestral.

-Se’ns diu que se’n vol fora de l’empresa i que si ens quedem no aguantarem la pressió

Tots aquests atacs als drets laborals i sindicals es donen en el context d’una empresa que pressumeix del bon tracte al seus treballadors, fets que es contradiuen amb l’actitut que té als membres d’aquesta secció i amb la baixa voluntària de més 20 treballadors en els últims 2 anys.

Des de CGT exigim a la direcció de LITTLE BUDDHA que aturi els atacs i pressions i es retirin les denuncies i sancions a les membres de la secció sindical.


CGT Barcelona /  Little Buddha /